Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Kopen om te verhuren: alternatief voor hoog rendement

3 minuten leestijd

Nu dat de rente die we ontvangen op ons spaargeld een historisch laag punt heeft bereikt, maken steeds meer mensen gebruik van het alternatief om onroerend goed te kopen om deze vervolgens te verhuren. Een trend die sterk in opkomst is en de mogelijkheid biedt tot een hoger rendement. Wat komt er echter kijken bij het kopen van een woning om te verhuren? Wat wordt je rendement? En bij wie klop je aan?  

Buy to let

De huizenmarkt zit in de lift, het aanbod van koophuizen wordt steeds beperkter. Daartegenover wordt het aantal huurwoningen ook steeds kleiner. De huurprijzen, zeker in de vrije sector, stijgen hierdoor enorm. In combinatie met het feit dat de rente over ons spaargeld vrijwel nihil is, leidt dit ertoe dat een groeiende groep mensen het besluit neemt om een woning te kopen en deze vervolgens te gaan verhuren: buy to let.

Huis kopen voor verhuur: beperkt aantal geldverstrekkers

De aankoop van een woning welke bedoeld is voor verhuur kan hypothecair gefinancierd worden. Echter zal het aantal geldverstrekkers die bereid zijn deze financiering te verstrekken, beperkter zijn dan bij de aankoop van een woonhuis voor eigen bewoning. Vergeet ook niet dat de rente van een hypotheek voor een verhuurde woning niet fiscaal aftrekbaar is en het kostenplaatje er dus anders uitziet. Daar tegenover heb je wel te maken met huurinkomsten, welke vaak hoger liggen ten opzichte van je hypotheeklasten en je dus hiermee vaak hoog rendement kunt behalen. 

Laat je goed adviseren

Kopen om te verhuren: het kan een aantrekkelijk alternatief zijn voor het investeren van opgebouwd vermogen en het creëren van hoger rendement. Maar er zijn ook zeker aandachtspunten. Door onze expertise in commercieel vastgoed en ons breed aanbod van geldverstrekkers kunnen we jou van A tot Z adviseren. Wij nemen alles uit handen met betrekking tot de financiering, maar ook op andere vlakken proberen wij jou te ontzorgen. Door ons brede netwerk kunnen wij jou in contact brengen met makelaars gespecialiseerd in commercieel vastgoed en verhuur. Zo ben jij verzekerd van professioneel advies, op alle vlakken. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om een woning aan te kopen voor de verhuur en het mogelijke rendement dat je hierop kunt behalen? Loop een keer binnen of maak een vrijblijvende afspraak: onze deur staat altijd open!

Neem contact met ons op

 

 

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Deskundig, onafhankelijk, persoonlijk en integer. De adviseur maakt de juiste vergelijkingen en geeft een integraal beeld. Het advies stopt niet bij een hypotheekofferte, ons hele financiële paatje werd doorgenomen. Fijn dat iemand met ons meedenkt, vooruit denk en ons spiegelt. "

M. Lauwerijssen

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.59%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.