Goedenacht, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheek zonder vast contract

Je bent op zoek naar de ideale woning, of wellicht heb jij je droomhuis al gevonden. Grote kans dat je een hypotheek nodig hebt om de woning daadwerkelijk te kunnen kopen. Hypotheekverstrekkers kijken tegenwoordig naar twee zaken die van essentieel belang zijn voor de beoordeling van de maximale hypotheek. Enerzijds mag je tegenwoordig maar 100% van de marktwaarde van de woning lenen, anderzijds dient je inkomen toereikend te zijn om de financiering te kunnen dragen. 

De hamvraag: Kun je een hypotheek afsluiten zonder vast contract?

Als we even inzoomen op het stukje inkomen: een welkbekende misvatting is dat je enkel een hypotheek kunt krijgen, mits je een vast contract hebt. Door de jaren heen zijn de hypotheekregels veranderd, en op dit vlak zijn ze versoepeld. Dit betekent dat een hypotheek ook verstrekt kan worden op basis van een tijdelijk contract of een contract via een uitzendbureau. Hoe dit precies in zijn werk gaat en aan welke regels je moet voldoen leggen we graag aan je uit. 

Flexibele arbeidsrelatie 

In het geval je een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt of bijvoorbeeld via een uitzendbureau werkt, spreek je van een flexibele arbeidsrelatie. Simpel gezegd zijn dit de dienstverbanden waar géén vast contract voor is getekend. Denk aan seizoenswerk, uitzendwerk en tijdelijke contracten zonder intentie op een vaste aanstelling. De flexibele arbeidsrelatie dient aangetoond te worden middels een getekende werkgeversverklaring door de werkgever. Daarnaast is het zo dat de acceptatievoorwaarden per geldverstrekker verschillen. Zo kan het zijn dat er geldverstrekkers zijn die nog aanvullende eisen stellen aan een flexibele arbeidsrelatie, zoals dat je bijvoorbeeld minimaal 6 maanden in dienst moet zijn bij het bedrijf vóórdat je een hypotheek kunt aanvragen zonder vast contract. 

Hypotheek afsluiten: het toetsinkomen

Heb je een flexibele arbeidsrelatie en wil je een hypotheek afsluiten? Dan wordt er op basis van je inkomen berekend wat je maximaal kunt lenen. In geval van een flexibele arbeidsrelatie is de vuistregel dat je jaaropgaves van de laatste 3 jaar moet kunnen overleggen (of bijvoorbeeld een uitdraai van het UWV-verzekeringsbericht). Het gemiddelde inkomen van deze periode wordt als toetsinkomen gehanteerd, waarbij deze nooit hoger dan het laatste kalenderjaar kan zijn. Bepaalde beroepsklassen zoals bijvoorbeeld medici en topsporters, die vaak met contracten van bijvoorbeeld 3 of 5 jaar te maken hebben, worden gezien als uitzonderingen waarvoor andere regels gelden. Veel hypotheekverstrekkers kijken naar het totaalplaatje en nemen factoren zoals inbreng eigen middelen of een toekomstige groei in salaris ook mee in de beoordeling. Een hypotheek zonder vast contract betekent dus niet einde oefening! 

Benieuwd wat er in jouw situatie mogelijk is?

1. Neem contact met ons op
2. Plan een gratis gesprek in bij één van onze kantoren in Katwijk, Amsterdam, de Drechtsteden, Oss, Tilburg, Valkenswaard of Weert. 
3. Lust je suiker en melk in je koffie, en een koekje erbij?
4. Krijg duidelijkheid over jouw mogelijkheden, in begrijpbare taal, geheel vrijblijvend en compleet gratis! 

Een afspraak bij je thuis of in de avonduren is ook altijd mogelijk. Graag tot ziens!

Contact opnemen

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Nadat ik bij een viertal bureaus was geweest voor een eerste gesprek, was ik er snel uit: De adviseur van de HypothekenUnie Weert gaf mij vanaf moment één het perfecte gevoel wat je wilt ervaren bij de aankoop van een woning. De adviseur had extra aandacht voor mijn persoonlijke situatie en vooral ook mijn toekomstplannen. Immers je hypotheek sluit je nu af, maar wel voor een periode van 30 jaar. Dus de toekomst meenemen is erg belangrijk. Bovendien viel mij op dat hij meer professionele kennis had dan overige bedrijven. Ik twijfelde eerst of dit dan wel klopte, maar middels het wetboek liet hij mij zien niet te hoeven twijfelen. Uiteindelijk heb ik er 5 gesprekken gehad alvorens ik de bij mij passende hypotheek had gevonden. De HypothekenUnie Weert staat voor de perfecte service met de perfecte kwaliteit!!! Kijk niet verder, dat heb ik al voor jou gedaan, ga naar de HypothekenUnie Weert! "

Ard

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.