Goedemiddag, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheekverstrekkers in Nederland

Als je op het punt staat om een hypotheek af te sluiten, dan kun je dit bij veel verschillende hypotheekverstrekkers in Nederland doen. Elke aanbieder heeft zijn eigen aanbod, kenmerken en vereisten. Waar let je precies op en kun je bij elke verstrekker terecht? Wij leggen je graag meer uit over de verschillende hypotheekverstrekkers in Nederland of kom langs voor een persoonlijk gesprek bij HypothekenUnie!

Aanbod hypotheken

Voor het afsluiten van een hypotheek kun je bij diverse dienstverleners terecht. Hieronder vallen enkele grote spelers, zoals de banken ABN AMRO, Rabobank en ING. Daarnaast zijn er ook diverse kleine geldverstrekkers. Een hypotheek kun je rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten. Of laat je persoonlijk adviseren bij een tussenpersoon, zoals HypothekenUnie. Wij geven je passend advies en sluiten aansluitend de hypotheek voor je af.

ABN Amro

Een gevestigde naam onder de hypotheekverstrekkers is ABN AMRO. De van oorsprong Nederlandse bank beschikt, op Rabobank en ING na, over het grootste marktaandeel in Nederland. Daarnaast is de aanbieder ook een gevestigde naam in het buitenland, met meer dan 4500 vestigingen over de hele wereld. Met ruim een miljoen klanten verzorgt ABN AMRO zowel particulieren als de zakelijke markt van hypotheken.

De voordelen van een ABN AMRO hypotheek

 • Deskundig hypotheekadvies;
 • Hypotheekoplossing bij iedere situatie;
 • Ontvang voordeel bij duurzame investeringen;
 • Krijg korting op je hypotheekrente bij een betaalpakket.

Rabobank

Als bank is Rabobank een grote speler onder de hypotheekverstrekkers. Samen met de banken ING en ABN Amro verstrekt de bank de helft van alle hypotheken in Nederland. Bovendien heeft Rabobank kleine dochter ondernemingen onder haar hangen, waaronder Obvion. 

Voordelen Rabobank hypotheek
Als grote hypotheekverstrekker in Nederland kun je bij Rabobank terecht voor een grote verscheidenheid aan hypotheken. Hierbij heb je ook een keuze uit diverse rentes, zowel variabel als vast. 

ING hypotheek

Ook de ING bank is geen onbekende onder de hypotheekverstrekkers, het is een wereldwijd opererende bank. De bank werkt voor diverse doelgroepen, jong en oud, arm en rijk, zzp’er, mkb’ers en grote corporaties. De hypotheekverstrekker wilt zowel particulieren als ondernemingen de mogelijkheid geven om hun dromen te verwezenlijken. Hierbij hoort natuurlijk het verstrekken van een hypotheek.

De voordelen van een ING hypotheek

 • Rentevoordeel bij het aflossen of wanneer de waarde van de woning stijgt;
 • Optie tussentijds rente te veranderen;
 • Geniet van een actieve betaalrekeningkorting van 0,25%;
 • Bij een verhuizing neem je de rentecondities eenvoudig mee.

Volksbank

Volksbank is het moederbedrijf van diverse banken als SNS Bank, Regiobank, BLG Wonen en ASN Bank. In het verleden richtte de bank zich voornamelijk op de particulieren. Nu richt de Volksbank zich op consumenten, ondernemers en midden- en kleinbedrijven. Naast het financieren van hypotheken financiert de Volksbank ook verzekeringen en beleggingen en beheert het betaal- en spaarrekeningen. De bank wilt dat al haar stakeholders gelijk zijn, economische voordelen voor klanten, financiële assertiviteit en duurzaamheid voor de samenleving, aandacht en ontwikkelingsmogelijkheden voor haar medewerkers en uiteindelijk een gezond rendement voor de aandeelhouders. 

Obvion

Obvion is een dochteronderneming van de Rabobank en heeft al 40 jaar ervaring in Hypotheken. Rabobank heeft ervoor gekozen haar hypotheekproduct enkel aan te bieden via de eigen adviseurs, Obvion wordt ook aangeboden door tussenpersonen. 

Voordelen van Obvion hypotheken

 • Advies op maat via onafhankelijke adviseurs;
 • Bij terugbetaling geniet je van een rentevoordeel;
 • Bij een Woon Hypotheek de mogelijkheid om onbeperkt en vergoedingsvrij terug te betalen uit eigen middelen.

Nationale Nederlanden

Voorheen was de Nationale Nederlanden een onderdeel van ING, heden heeft het een eigen hypotheekafdeling. Hier worden hypotheken aangeboden voor mensen in loondienst en voor zelfstandigen. Doordat de financier voor een groot deel online werkt biedt de hypotheekverstrekker in Nederland haar klanten de mogelijkheid om hun hypotheek in te zien en te wijzigen indien gewenst. 

NIBC Direct Hypotheken

De geldverstrekker werd in 1945 opgericht om de wederopbouw van Nederland te financieren. De oorsprong van het bedrijf gaat ver terug, terwijl het een zeer innovatieve speler op de financiële markten blijft. NIBC Direct is sinds 2008 ook een spaar- en hypotheekbank in Nederland, België en Duitsland. Inmiddels kiezen al meer dan 200.000 klanten voor een spaarproduct of hypotheek bij NIBC Direct. 

Kenmerken NIBC Direct
De drie belangrijke kenmerken van het bedrijf zijn haar openheid, frisse optimisme en doorzettingsvermogen. Door deze eigenschappen blijft de financier het anders doen dan de traditionele spelers, dit moet uiteindelijke ten goede komen aan de klant. 

AEGON

De hypotheekverstrekker Aegon is een samenvoeging van voorgangers Ennia en Ago. Door het grote aantal polishouders is Aegon een goed gekapitaliseerde onderneming, hierdoor is het zeer geschikt om langjarige rentes aan te bieden. Om deze reden biedt Aegon ook diverse hypotheken aan, vooral voor de lange termijn. 

Voordelen AEGON hypotheek

 • Rentetarieven voor lange rentevaste periodes zijn zeer goed;
 • Rentebeleid is eensporig;
 • Snelle beoordeling voor (vrije) ondernemers;
 • Biedt de mogelijkheid om bestaande polis als bankspaarhypotheek voort te zetten. 

Florius

Florius is een dochteronderneming van de ABN Amro Hyptheken Groep. De hypotheekverstrekker in Nederland is ontstaan als Bouwfonds Nederlands Gemeenten, in 2007 zijn zij opgegaan in organisatie ABN Amro. De organisatie is relatief klein en zeer overzichtelijk maar heeft desondanks toch een grote naamsbekendheid. Florius staat voor snelle service en een product met goede voorwaarden, de voorwaarden die het bedrijf biedt behoren tot de beste in de markt. 

Munt Hypotheken

De geldverstrekker bestaat sinds 2014 en maakt gebruik van de kapitalen van pensioenfondsen. Jaren is er gewerkt aan een plan waarbij geld beschikbaar moest worden gemaakt voor de financiering van woningen. Onder andere Munt Hypotheken is een resultaat van deze plannen.

Voordelen van Munt als hypotheekverstrekker

 • Automatische rentedaling: bij voldoende aflossing vervalt bij een hypotheek van MUNT automatisch de opslag van je rente. Hierdoor wordt de rente gedurende de looptijd minder in vergelijking met andere hypotheken;
 • Geen opslag bij een aflossingsvrije lening;
 • Aflossen zonder kosten met eigen geld is mogelijk.

Hypotrust

Hypotrust is zelf geen bank, maar een kredietverstrekker die het afsluiten van hypotheken mogelijk maakt. Hypotrust kan gezien worden als intermediair voor banken en andere financiële instellingen.     De geldverstrekker creëert samen met Nederlandse en buitenlandse verzekeraars hypotheken die op de Nederlandse markt aangeboden worden. 

SNS Bank

Net als BLG wonen, ASN Bank en Regiobank is ook SNS Bank een onderdeel van de Volksbank. Deze banken bundelen hun krachten waar mogelijk. De financier richt zich op de onderdelen die klanten belangrijk vinden en waar zij hulp bij nodig hebben. Het streeft ernaar om breder te zijn dan een bank voor betaalrekeningen en hypotheken. Financiële weerbaarheid staat dan ook bij SNS Bank hoog in het vaandel. 

Voordelen hypotheek SNS bank

 • SNS vergelijkt meerdere aanbieders;
 • Er wordt altijd een scherpe rente aangeboden;
 • Hypotheekadviseurs op wel 200 locaties, hierdoor altijd een SNS Winkel in de buurt.

Allianz

De kredietverstrekkers bij Allianz denken mee over een hypotheek die nu maar ook in de toekomst bij je past. Naast hypotheken worden er bij Allianz Group ook verzekeringen aangeboden. Het bedrijf is actief in meer dan 70 landen en een van de grootste verzekeraars ter wereld.

Voordelen hypotheekverstrekker Allianz:

 • Geen renteopslag;
 • Ruim aanbod hypotheekvormen;
 • Geen variabele rente;
 • Verhuisregeling: als je gaat verhuizen kun je bij Allianz de rente en voorwaarden van je huidige hypotheek meenemen naar je nieuwe hypotheek.

HypothekenUnie: van oriëntatiegesprek tot hypotheek

Als onafhankelijke partij is HypothekenUnie aangesloten bij alle hypotheekverstrekkers in Nederland. Naast de bovengenoemde 10 zijn er nog vele anderen geldverstrekkers waar je uit kunt kiezen. Wij van Hypotheken Unie bezitten ervaring, kennis en deskundigheid om je te helpen bij het vinden van een hypotheekverstrekker én hypotheek die past bij jou situatie. Wij bemiddelen jou graag tussen de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen om de meest passende hypotheek voor je te vinden.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor onafhankelijk advies.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Voor een snelle hypotheekaanvraag, waarbij toch goed over alle zaken is nagedacht moet je echt bij HypothekenUnie zijn. "

Hylke Maas

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
 • Korte lijnen: korte doorlooptijd
 • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
 • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
 • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.