Goedenacht, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheek mogelijkheden: uitzendkracht of tijdelijk contract

2 minuten leestijd

Dat je enkel met een vast contract een hypotheek kan krijgen, is niets meer dan een fabel. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Een hypotheek afsluiten met een tijdelijk contract of als je via een uitzendbureau werkt, is zeker mogelijk. Wel zijn er bepaalde richtlijnen waaraan voldaan moet worden, wij leggen je deze graag uit. 

Hypotheek mogelijkheden: uitzendkracht of tijdelijk contract

Flexibele arbeidsrelatie

Een term die je vaker voorbij ziet komen: flexibele arbeidsrelatie. Maar wat houdt dit precies in? Simpel gezegd zijn dit de dienstverbanden waar geen vast contract voor is getekend. Denk aan seizoenswerk, uitzendwerk en tijdelijke contracten zonder intentie op een vaste aanstelling. De flexibele arbeidsrelatie dient aangetoond te worden middels een werkgeversverklaring. Het aantal mensen in Nederland met een flexibele arbeidsrelatie is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Vooral de uitzendkrachten dragen bij aan de banengroei (CBS, 2018). Het hypotheekbeleid is daarom de laatste jaren versoepeld, zodat een hypotheek met tijdelijk contract of als uitzendkracht nu ook mogelijk is. 

Hypotheek afsluiten als flexwerker: het toetsinkomen

Wil je een huis kopen en heb je hiervoor een hypotheek nodig? Dan wordt het bedrag wat je kunt lenen berekend op basis van jouw inkomen. In geval van een flexibele arbeidsrelatie is de vuistregel dat je jaaropgaves van de laatste 3 jaar moet kunnen overleggen. Hiervan wordt het gemiddelde inkomen genomen en dient dit bedrag als jouw toetsinkomen voor de hypotheek. Belangrijk hierbij is dat dit toetsinkomen nooit hoger kan zijn dan het laatste kalenderjaar. Er bestaan natuurlijk ook uitzonderingen voor bepaalde beroepsklassen, denk aan medici of topsporters, welke vaak met contracten van bijvoorbeeld 3 of 5 jaar te maken hebben. Daarnaast kijken hypotheekaanbieders vaak ook naar het totale vraagstuk. Breng je veel eigen middelen in of heeft je partner al jaren een stabiele baan? Dat zijn allemaal factoren die mee kunnen wegen in de beoordeling. 

Heb je een tijdelijk contract en wil je een hypotheek? Of wil je een hypotheek afsluiten als uitzendkracht? Neem contact op voor een gratis oriëntatiegesprek: we helpen je graag verder!

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Een duidelijke uitleg over een hypotheekadvies aanvrage. Vriendelijk en altijd bereikbaar "

H&M

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.