Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Makkelijker een hypotheek voor senioren

2 minuten leestijd

Veel ouderen die een nieuwe woning willen kopen ondervinden vaak problemen bij het verkrijgen van een nieuwe hypotheek. Gek, zou je zeggen, gezien dat de maandlast vaak een stuk lager is vergeleken met hun bestaande hypotheek omdat het merendeel kleiner gaat wonen. Voor deze groep is er goed nieuws: Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verruimt de mogelijkheden met betrekking tot een hypotheek voor senioren!

Makkelijker een hypotheek voor senioren

Oude situatie

Voor de aankoop van een nieuwe woning is vaak een hypotheek nodig. Hoe veel je kunt lenen hangt af van je inkomen. Het inkomen na pensionering werd door veel hypotheekverstrekkers gezien als een onzekere factor die de hypotheekverstrekking negatief beïnvloedde. Ondanks dat veel senioren kleiner gingen wonen en de maandlast zelfs lager werd dan voorheen, was het lastig om een nieuwe hypotheek voor senioren te verstrekken op basis van de bestaande NHG normen.

Nieuwe situatie

Overleg tussen de overheid en hypotheekverstrekkers heeft geresulteerd in wijzigingen in dit beleid. Senioren die tien jaar of minder voor hun AOW leeftijd zitten kunnen profiteren van de recente wijzigingen. In de nieuwe situatie wordt gekeken naar de daadwerkelijke maandlast en het inkomen wat vooraf al zeker vaststaat. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden, waaronder:

Een hypotheek voor senioren is zo gemakkelijker te regelen. Hopelijk zal de nieuwe situatie zorgen voor een betere doorstroming op de woningmarkt, maar bovenal: het verwezenlijken van de verhuiswens van vele ouderen. Is deze situatie van toepassing op jou, of misschien je ouders, en wil je weten welke mogelijkheden deze wijziging voor jou biedt? Neem contact op voor een gratis oriëntatiegesprek: we helpen je graag verder!
 

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Proactief bijgestaan door mevrouw Martine de Vries kwamen wij snel tot een prachtig resultaat inzake ons droomhuis in Noord-Brabant. De nodige hobbels nam mevrouw De Vries voortvarend, zeer klantgericht en buitengewoon professioneel, dus met veel kennis van zaken en veel ervaring. Niets dan dank! "

Thar Zang

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.45%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.