Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Op vakantie: 5 tips om je huis veilig achter te laten

2 minuten leestijd

Heerlijk op vakantie! Tickets, koffer, paspoort: check. Alles geregeld. Maar hoe zit het met je woning? Je laat je huis vaak weken onbewoond achter. Naast het hebben van een goede inboedelverzekering en opstalverzekering geven we een aantal andere tips om de kans op inbraak te verkleinen en je huis zo veilig mogelijk achter te laten. Zo kun je onbezorgd genieten van je vakantie!

Op vakantie: 5 tips om je huis veilig achter te laten

1. Bewoond huis

Zorg ervoor dat jouw huis een bewoonde indruk geeft. Laat wat kopjes of glazen op tafel staan en vraag of iemand de post kan weghalen. Zo voorkom je dat het zich opstapelt op de deurmat en inbrekers dit kunnen zien. Ook kun je overwegen om een tijdschakelaar in te stellen zodat de lampen op bepaalde tijdstippen aan en uit gaan. 

2. Verzekeringen

Wellicht een overbodige tip, maar we zetten ‘m er toch even bij: wees goed verzekerd. Zorg dat jouw inboedelverzekering en eventueel opstalverzekering up to date zijn. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan weet je ieder geval dat je goed verzekerd bent. 

3. Geen social media

Hoe leuk het misschien ook klinkt: foto’s posten op Instagram met een cocktailtje in de hand op het strand. Inbrekers zijn hier de laatste jaren erg alert op en kunnen via social media makkelijk achterhalen welke mensen op vakantie zijn. Op deze manier weten ze dat het huis vaak onbewoond is en zien ze kans om hier misbruik van te maken.

4. Buren

Informeer je buren over je vakantie zodat zij eventueel een oogje in het zeil kunnen houden. Heb je een oprit voor je woning en ben je op vakantie met de auto? Wellicht kunnen je buren hun auto op jouw oprit parkeren zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Zorg dat je ook elkaars contactgegevens hebt, mocht er iets aan de hand zijn kunnen ze jou gewoon bereiken. 

5. Sluit goed af

Zorg ervoor dat je alle ramen en deuren goed op slot doet. Trek daarnaast onnodige stekkers uit het stopcontact, zo voorkom je eventueel brandgevaar. Zet je TV uit, sluit je laptops helemaal af (geen slaapstand) en berg kostbare spullen op. 

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Voor het eerst een huis gekocht en dus ook voor het eerst een hypotheek moeten afsluiten. Nick Heijmans heeft ons hier ontzettend goed bij geholpen. Voor mij als leek op het gebied van hypotheken ben ik heel veel wijzer geworden. Nick heeft veel geduld om alles goed uit te leggen. Ook was hij erg flexibel in het contact en goed benaderbaar (en bereikbaar). Er is ontzettend snel gehandeld waardoor we alles in een mum van tijd hebben kunnen rondmaken. Ik zou Nick zeker aanraden bij anderen en mochten we zelf ooit nog weer iets nodig hebben zou ik ook weer naar hem teruggaan. "

Leonie Klaver

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.59%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.