Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Proef: hypotheek voor mensen met een hoge huur

3 minuten leestijd

Je betaalt al jarenlang een hoge huur. Het liefst zou je willen kopen, waarmee je maandlasten aanzienlijk zouden verminderen. Helaas lukt het je tot op heden niet om een hypotheek te krijgen. Klinkt dit herkenbaar? Vier hypotheekaanbieders gaan samen met de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) de proef aan om mensen met een hoge huur te helpen. 

Proef: hypotheek voor mensen met een hoge huur

Voor wie?

Veel huurders in de vrije sector betalen op dit moment een huurprijs die gemiddeld uitkomt op meer dan €1000. De strenge leennormen rondom een hypotheek, maken het voor hen vrijwel onmogelijk een koopwoning te kopen. Goedkoper huren is tevens een onbezonnen taak, velen verdienen immers te veel om in aanmerking te komen voor sociale huur. Het gaat hier om zo’n ongeveer 575.000 huishoudens. NHG komt samen met ING, Aegon, Florius, BLG Wonen en Vereniging Eigen Huis (VEH) deze zogenoemde duurhuurders nu tegemoet.

Normen worden verruimd

Door het versoepelen van de normen moet het voor een groep huurders mogelijk worden om alsnog een hypotheek aan te vragen. Er gelden wel enkele voorwaarden:

Kom jij in aanmerking?

Gedurende de proef zullen 1000 huishoudens geholpen worden aan een koopwoning. Ben je benieuwd of jij in aanmerking komt voor deze proef? Plan direct een vrijblijvend gesprek in met een van onze adviseurs. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

 
Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Een uitstekende keuze! Wij hebben Dennis ervaren als een toegankelijk persoon met veel kennis, die op elk tijdstip voor je klaar staat. "

Chantal van Heugten

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.45%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.