Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Rentevast periode voorbij? Hypotheek oversluiten kan flink besparen!

3 minuten leestijd

Oversluiten naar een andere bank bij het einde van je rentevast periode kan een flinke besparing opleveren op je hypotheek. Toch doet bijna niemand dit. Zonde, want het voordeel kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Bij het afsluiten van je hypotheek heb je de rente vastgezet voor een bepaalde periode. Voor je het weet valt er een brief op de deurmat van de bank: jouw rentevast periode loopt bijna af. Tijd om een nieuwe rente te kiezen. Vaak zit bij de brief direct een aanbod van de desbetreffende bank. Hier maakt het merendeel van de mensen gebruik van, in plaats van te kiezen voor een onafhankelijk hypotheekadvies. Toch kan dit laatste een interessante optie zijn.

Rentevast periode voorbij: hypotheek oversluiten kan flink besparen

Hypotheek oversluiten naar andere verstrekker

Vereniging Eigen Huis heeft onderzoek gedaan naar de verhoudingen hiertussen. Meer dan 90% van de mensen gaat uiteindelijk akkoord met het aanbod van de eigen bank. Dit terwijl er flink bespaard kan worden als je je hypotheek oversluit naar een andere bank. Dit komt mede door de lage rentestanden, maar ook door de verandering op de hypothekenmarkt. De laatste jaren zijn er nieuwe spelers op de markt verschenen die concurreren met de traditionele grootbanken. De rente ligt in sommige gevallen een stuk lager en kan er een besparing van honderden euro’s per jaar gerealiseerd worden.

Door de historisch lage hypotheekrente is het tevens in veel gevallen aantrekkelijk om de rente voor een langere periode vast te zetten, in het aanbod wat je krijgt van de bank staan niet altijd alle opties. Wees daarom alert en onderzoek de mogelijkheden die jij hebt vóór je een definitieve keuze maakt.

HypothekenUnie helpt je graag

Loopt jouw rentevast periode bijna ten einde en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij kunnen een uitgebreide vergelijking maken van tientallen hypotheekaanbieders zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Neem contact op voor een gratis oriëntatiegesprek: we helpen je graag verder!

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 4 / 5 )

" Via via in contact gekomen met de adviseur van de HypothekenUnie in verband met nieuwe woning en bijbehorende hypotheek. In een eerste gesprek de situatie besproken en een richting bepaald. Tijdens een tweede gesprek de puntjes op de i gezet en hier en daar al pratende wat aangepast zodat er een hypotheek is uitgekomen waarbij we ons zeer content voelen. Aansluitend zeer snel een offerte ontvangen van de uitgekozen geldverstrekker. Wij zijn dik tevreden ! "

Richard

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.45%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.