Goedenacht, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Voorbereid je oriënterend hypotheekgesprek ingaan!

4 minuten leestijd

Je hebt binnenkort een oriënterend hypotheekgesprek met een van onze adviseurs. Tijdens een gesprek voor een hypotheek zal er veel op je afkomen en je hebt waarschijnlijk de nodige vragen. Onze hypotheekadviseurs kunnen je uitstekend begeleiden en al je vragen beantwoorden. Na het gesprek zal je een duidelijk beeld hebben van de mogelijkheden. Een goede voorbereiding helpt hierbij!

Wat ga je bespreken in het gesprek?

De hypotheekadviseur probeert je financiële situatie zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen. Hierbij zal worden gekeken naar onder andere je inkomen, spaargeld, eventuele schulden en pensioen.

Verder zal de adviseur vragen naar je wensen en toekomstplannen. Indien er in de toekomst een verandering in je financiële situatie plaatsvindt, moet de hypotheek natuurlijk wel betaalbaar blijven.

In dit eerste gesprek zal de adviseur ook uitleg geven over de verschillende hypotheekvormen en de bijbehorende maandlasten. Zaken zoals hypotheekrenteaftrek komen ook aan bod. 

Wat kan je zelf voorbereiden?

Om je goed en volledig te kunnen informeren, heeft de adviseur de nodige informatie van jou nodig. Daarom vragen we je verschillende documenten mee te nemen naar het oriëntatiegesprek:

Wanneer je geen woning wil aankopen, maar het oversluiten van je hypotheek wil regelen, neem dan de gegevens van je huidige hypotheek mee.

Denk verder alvast goed na over dingen die je belangrijk vindt, zoals wat je maximaal per maand kwijt wil zijn aan hypotheeklasten. Bedenk ook of er toekomstige financiële veranderingen zullen plaatsvinden zoals minder werken in de toekomst of een kinderwens. Mocht je verder in het proces zijn en daadwerkelijk een financiering willen afsluiten, plannen we graag een adviesgesprek voor je in waarin we dieper ingaan op je wensen en we je voorzien van maatwerk advies passend bij jouw persoonlijke situatie! 

Laat je goed adviseren

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen als onafhankelijk advieskantoor? Onze eerste gesprekken zijn altijd gratis, neem gerust contact op en we plannen graag een afspraak voor je in. Dit doen wij waar en wanneer het jou uitkomt: avonduren of afspraak bij je thuis is allemaal mogelijk. Graag tot dan!

Plan een gratis oriëntatiegesprek in

 

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Ik ben heel erg tevreden over het contact met Jaco van Bennekom. Hij heeft mij van heel deskundig advies voorzien. Door verandering van werk en het volgen van een studie kwam mijn financiële situatie er flink anders uit te zien. Samen met Jaco heb ik mijn wensen besproken en heeft hij mij diverse scenario's voorgelegd, waaruit ik uiteindelijk een passende keuze heb weten te maken. Jaco heeft vanaf begin af aan met mij meegedacht. En was altijd bereid mijn vragen te beantwoorden. Ook het contact met de andere medewerkers van HypothekenUnie Drechtsteden was goed. Het hele proces van het aanpassen van mijn hypotheek is super vlot verlopen. Ik ben er heel erg blij mee en raad iedereen dan ook aan om contact op te nemen met HypothekenUnie Drechtsteden als je op zoek bent naar deskundig en transparant advies! "

Linda van Dijk

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.