Goedemorgen, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheek berekenen

Onafhankelijk je hypotheek berekenen? Dat kan via de onderstaande reken tools. Op basis hiervan worden namelijk ook je maandlasten bepaalt. 

Er bestaan talloze websites waarop je gratis je hypotheek kunt berekenen. Zo eenvoudig is het echter niet. Er dient met zeer veel zaken rekening gehouden te worden, zoals:

 • variabele inkomsten;
 • een (gedeeltelijke) uitkering;
 • consumptief krediet;
 • auto van de zaak;
 • risico's geheel of gedeeltelijk indekken
 • etc.

Bovenstaande en veel andere zaken zorgen ervoor dat het berekenen van een hypotheek maatwerk is.

Maandlasten berekenen

Voor veel mensen zijn de maandlasten van de hypotheek berekenen een van de belangrijkste punten. Daarnaast kun je berekenen:

 • welk bedrag je maximaal kunt lenen;
 • welke hypotheekvorm het beste aansluit op jouw situatie.

Niet alleen de maandlasten van je hypotheek berekenen is belangrijk. Wat wil je uiteindelijk met je hypotheek? Wil je alleen lagere maandlasten of wil je ook kapitaal opbouwen voor je pensioen? Je hypotheek is een lange termijn kwestie waar je geld aan wilt overhouden met zo min mogelijk risico's. Dat betekent dat je offertes van verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar moet vergelijken.

Onafhankelijke hypotheek berekenen door HypothekenUnie

Ben je ook overtuigd dat de maandlasten van je hypotheek berekenen niet alleen bestaat uit het online invullen van een formulier? Vraag dan onze vrijblijvende hypotheekvergelijking aan. Een adviseur van HypothekenUnie gaat dan met jou/jullie persoonlijk aan de slag om te achterhalen wat je wilt met je hypotheek. Op basis van je wensen, inkomsten en andere belangrijke zaken worden hypotheken vergeleken.

Wel geven we je alvast een snelle inzage in je mogelijke hypotheek, via onderstaande formulieren:

HypothekenUnie staat in contact met álle aanbieders op de lokale en nationale markt. Wij vergelijken en berekenen hypotheken van onder andere:

 • Obvion
 • Rabobank
 • ABN AMRO
 • ING
 • AEGON
 • Hypotrust
 • NICB
 • Spaarkasse

Heb je een andere bank op het oog? Ook daar kunnen wij over adviseren. Met één aanvraag bij ons kun je offertes van alle hypotheekaanbieders op de markt vergelijken. We helpen je de hyptoheek selecteren die het beste bij je past.

Afspraak maken

Wil jij ook goed geadviseerd worden over het afsluiten van je hypotheek? Maak dan een afspraak met HypothekenUnie. Onze adviseurs zijn werkzaam door het hele land, ook bij jou in de buurt! Liever bij jou thuis? Dat is geen enkel probleem, onze adviseur komt graag naar je toe. Maak meteen een gratis afspraak >>

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
0.70%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Voor de financiering van mijn nieuwbouw woning kwam ik bij de HypothekenUnie terecht. Ik werd zeer vriendelijk ontvangen en er werd alle tijd genomen om het hypotheekadvies af te stemmen op mijn individuele situatie. Zelf heb ik een gedegen financiële achtergrond en ben dan ook zeer kritisch ingesteld als het om dergelijke zaken gaat. Ik werd nimmer teleurgesteld. De hypotheekadviseur bleek goed op de hoogte te zijn van zowel recente regelgeving, overgangsregelingen en de producten van de verschillende hypotheekverstrekkers. Ook na het gesprek was er volop ruimte voor extra afspraken, het stellen van aanvullende vragen en het laten uitvoeren van nieuwe berekeningen. De klantgerichte en vooral ook de pro-actieve houding van de hypotheekadviseur heb ik als zeer positief ervaren en ik kan deze hypotheekadviseur daarom van harte aanbevelen. "

Patrick Timmermans

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
0.70%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.