Goedemiddag, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Eerste huis kopen

Je gaat je eerste huis kopen! Het is een spannende en leuke stap om op zoek te gaan naar jouw droomhuis. Als starter zit je wel vaak met een probleem. Je wilt een woning kopen maar je hebt niet voldoende inkomen of financiële middelen om met de huidige prijzen een woning te kopen. Om starters te helpen zijn er verschillende initiatieven. Zo is er bijvoorbeeld de startershypotheek waarmee je meer kunt lenen dan je denkt. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Wat is een startershypotheek?

Een startershypotheek is een hypotheek speciaal voor degene die op het punt staan een eerste huis te kopen. Met een startershypotheek kun je een hogere lening afsluiten dan je normaal gesproken op basis van je huidige salaris zou kunnen krijgen. Er wordt namelijk rekening mee gehouden dat je in de toekomst meer gaat verdienen. Vooral in het begin zijn de maandlasten laag. Een startershypotheek mag niet verward worden met een starterslening, waarbij starters een aanvullende lening bovenop de reguliere hypotheek kunnen verkrijgen.

Kenmerken hypotheek voor starters

  • Er kan een hoger bedrag aan hypotheek worden verstrekt dan op basis van het huidige inkomen berekend is.
  • De maandlasten worden zo laag mogelijk gehouden.
  • Vaak wordt (in de eerste jaren) een aflossingsvrije hypotheek gekozen.
  • Door banken worden er soms aanvullende voorwaarden gesteld, zoals leeftijd en diploma.

Startersadvies van HypothekenUnie

Hypotheekverstrekkers hebben vaak verschillende benamingen voor de startershypotheek. Wij vergelijken voor jou álle startershypotheken, zodat je een compleet overzicht hebt van de mogelijkheden. Dankzij onze contacten bij banken als ING, Rabobank en ABN AMRO, maar ook bij de wellicht minder bekende hypotheekverstrekkers zoals Obvion en Hypotrust, krijg je bij ons een eerlijk overzicht van alle mogelijke startershypotheken.

Bij HypothekenUnie kun je rekenen op advies op maat van deskundige en gediplomeerde hypotheekadviseurs. We bekijken iedere situatie persoonlijk. Wil je graag onze hulp bij het afsluiten van een hypotheek? Dan bemiddelen wij tegen zo’n goed mogelijke voorwaarden en zo’n laag mogelijke kosten. Wil je meer informatie over de startershypotheek? Laat dan meteen je gegevens bij ons achter, zodat we je kunnen voorzien van een deskundig advies.

Je startershypotheek berekenen?

Wil je graag een indicatie in hoeveel je als starter kunt gaan lenen? Met onze handige rekentool kun je jouw startershypotheek berekenen en krijg je binnen enkele stappen een realistische indicatie van een geschikte hypotheek. Of kom langs bij ons op kantoor en laat een persoonlijk adviseur je informeren over de mogelijkheden!

Ook interessant...

1

Welke hypotheekvormen gelden voor een startershypotheek?

2

Hoeveel eigen geld moet ik als starters hebben voor een hypotheek?

3

Wat is een starterslening?

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Rick Felen Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Ontzettend goed geholpen met de aanvraag van onze hypotheek door Jeroen van Eijk van HypothekenUnie Tilburg.Echt maatwerk ,er wordt heel goed onderzocht wat je wensen zijn voor nu en voor de toekomst. Wij hebben erg goed advies gehad van Jeroen en stond ook op elk moment van de dag voor ons klaar. Echt een aanrader. "

Claudia Horst-Stal

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.