Goedemiddag, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheek voor ondernemers

Bij werknemers in loondienst is een werkgeversverklaring en loonstrook soms al voldoende om je inkomen aan te tonen en een hypotheek te krijgen, maar als ondernemer moet je veel meer financiële informatie op 'tafel' leggen. Niet alleen je privé-inkomen of je vermogensopgave doen ter zake, maar ook de financiële positie van je bedrijf en het toekomstperspectief zijn belangrijk voor de bank.

HypothekenUnie heeft jarenlange ervaring in het adviseren van ondernemers in financiële zaken. Deze ervaring in combinatie met onze contacten bij álle geldverstrekkers, is onze unieke waarde bij het behandelen van hypotheekaanvragen voor ondernemers.

HypothekenUnie hypotheekadviseur ondernemers

Als ondernemer een hypotheek aanvragen. Het lijkt vaak een lastige combinatie, omdat je beschikt over een flexibel inkomen. Als ondernemer gelden er ook andere regels en eisen bij het vaststellen van het inkomen. Verschillende hypotheekverstrekkers berekenen je ondernemershypotheek anders, waardoor er in praktijk vaak veel meer mogelijk is. HypothekenUnie kan je erbij helpen bij het vinden van jouw hypotheek. Als onafhankelijk hypotheekadviseur informeren we je graag over de mogelijkheden. We analyseren je persoonlijke situatie en bieden je professioneel advies over een geschikte hypotheek. Als ervaren en erkend adviseur weten we welke eisen financiers stellen voor het verstrekken van een ondernemershypotheek. Wij kunnen op bekwame wijze een financieringsaanvraag opstellen, zodat je aanvraag de meeste kans van acceptatie heeft.

Voordelen ondernemershypotheek

Wat zijn de voordelen van het aanvragen van een ondernemershypotheek bij HypothekenUnie?

  • Alle hypotheekvormen zijn mogelijk, waaronder een aflossingsvrije hypotheek, beleggingshypotheek of spaarhypotheek (indien fiscaal mogelijk).
  • Een snel en soepel verloop. Wij weten wat een geldverstrekker nodig heeft en zorgen dat de aanvraag zo compleet mogelijk wordt ingediend, zodat er zo min mogelijk aanvullende documenten gedurende het proces worden opgevraagd.
  • De scherpste hypotheekrente tarieven. Voor de ondernemershypotheek gelden geen extra hypotheekrente opslagen voor verhoogd risico omdat je ondernemer bent.

Mogelijkheden hypotheek ondernemer

Ondanks dat het proces iets anders is dan bij mensen in loondienst, blijven er voor ondernemers en zelfstandigen nog genoeg mogelijkheden over. Enkele aspecten van de ondernemers hypotheek:

  • Voor de ondernemershypotheek heb je niet per se de jaarstukken van de afgelopen 3 jaar nodig; sommige geldverstrekkers kunnen met een resultaat vanaf 12 aaneengesloten maanden rekenen. 
  • Ook een prognosejaar kan worden gebruikt voor het bepalen van je maximale hypotheek.
  • Naast het toetsinkomen wordt er ook gekeken naar de financiële gezondheid van de onderneming en de branche en markt waarin de onderneming actief is.

Benieuwd naar jouw ondernemershypotheek?

"Het beoordelen van het ondernemersinkomen is een ingewikkelde zaak voor de meeste hypotheekbemiddelaars of hypotheekverstrekkers."

Wij hebben uit onze ervaring bij de bank geleerd dat de hypotheekafdeling en de afdeling ondernemingen elkaar niet altijd goed begrijpen. Op basis van die ervaring hebben we een model ontwikkeld waarmee we de ondernemer die een hypotheek wil afsluiten helpen, om zijn inkomen uit onderneming inzichtelijk te maken voor de hypotheekverstrekkers. Door onze ondernemersspecialisatie en goede samenwerking met álle hypotheekverstrekkers zijn wij in staat hypotheken te verstrekken waar anderen nul op request van de bank krijgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

1

Krijg ik als ondernemer een andere hypotheek?

2

Krijg ik als startende ondernemer een hypotheek?

3

Wat is een toetsinkomen?

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Rick Felen Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Alex heeft goed geholpen met de aankoop van mijn vakantiewoning. De aanschaf van deze woning leek voor mij als ondernemer een complex vraagstuk maar voor Hypotheken Unie dagelijkse kost. Alles is gelukt binnen het gestelde tijdsbestek en zoals ik het voor ogen had. Alex heeft verstand van zaken, neemt de tijd voor je vragen en denkt met je mee. Prettige bijkomstigheid is het adviesrapport waarin je bewust wordt gemaakt van de mogelijke risico’s. "

Angela Ooms

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.