Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Overwaarde huis benutten

 De term "het geld zit in de stenen" heb je vast wel eens voorbij horen komen. Huiseigenaren hebben vaak een woning die meer waard is geworden door de jaren heen, waardoor er een zogeheten overwaarde is ontstaan. Steeds meer mensen benutten deze overwaarde door het geld te investeren in bijvoorbeeld een tweede woning of het opknappen van hun huidige huis. Wat hier precies de mogelijkheden van zijn leggen we graag aan je uit.

Overwaarde benutten voor senioren

Een grote groep huiseigenaren die een flinke overwaarde heeft zijn senioren. Zij hebben de hypotheek tientallen jaren geleden afgesloten, ondertussen flink afgelost en de woningwaarde is ook flink gestegen. Dit resulteert vaak in lage maandlasten en een groot deel van hun vermogen wat "in de stenen zit". Dit hoeft niet altijd slecht te zijn, want het kan onderdeel zijn van hun nalatenschap aan bijvoorbeeld de kinderen. Maar toch zijn er ook veel senioren die te maken hebben met een verlaagd inkomen bij pensioen, waardoor bijvoorbeeld sparen voor een verre reis of verbouwing een stuk lastiger wordt. Voor die doelgroep is het fijn om de overwaarde te benutten en hiermee de hypotheek op te hogen, om zo bijvoorbeeld die verbouwing te realiseren. Gezien de lage rente en de al vaak lage maandlast is dit vaak een mooie uitkomst. Zo ben je verzekerd van een zorgeloze oude dag en heb je de overwaarde mooi kunnen benutten. 

Lage rente en hoge woningwaarde

In de afgelopen jaren is de hypotheekrente naar een historisch laag punt gezakt terwijl de woningwaarde enorm is gestegen. Deze twee factoren maken het voor veel huiseigenaren mogelijk om de overwaarde van hun woning de benutten middels een ophoging van de hypotheek. De maandlasten zijn laag en het bedrag wat je kunt ophogen is vaak aanzienlijk hoger gezien de gestegen woningwaarde. Vooral in combinatie met het rendement op spaarrekeningen wat momenteen nihil is, maken veel mensen de keuze om het geld anders te investeren: bijvoorbeeld door de aankoop van een tweede woning voor verhuur.

Tweede woning voor de verhuur

Door de overwaarde van je huidige woning te benutten, kunnen huiseigenaren soms een flinke som vrijmaken om te investeren in bijvoorbeeld de aankoop van een tweede woning. Hiermee koop je een woning om vervolgens te verhuren. Hiermee creeër je huurinkomsten die idealiter de maandlasten van de tweede hypotheek (ophoging) dekken én ook voor een stukje rendement zorgen. Dit rendement is momenteel vaak vele malen hoger als het rendement wat je zou ontvangen op je spaarrekening, wat het een aantrekkelijke optie maakt. Wat exact de mogelijkheden zijn voor een tweede huis kopen voor verhuur en wat er bij komt kijken, maakt een financieel adviseur graag voor je inzichtelijk. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoe je financiële plaatje eruit komt toe zien, nu én in de toekomst!

Overwaarde bepalen? Laat je adviseren!

De overwaarde wordt vaak bepaald aan de hand van een gevalideerd taxatierapport, in sommige gevallen volstaat ook een WOZ of een Calcasa rapport. Voordat je onnodig kosten gaat maken, adviseren we je daarom altijd eerst even te overleggen met een financieel adviseur wat in jouw situatie exact benodigd is. HypothekenUnie helpt je er graag bij verder. Neem contact met ons op of plan direct online een vrijblijvend gesprek in!

1

Heb ik overwaarde?

2

Hoe overwaarde benutten?

3

Waarvoor overwaarde gebruiken?

4

Wat zijn de kosten bij het benutten van de overwaarde?

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.59%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Een zeer goed dienstverlener, geef de juiste informatie die ik nodig had. "

Keshav

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.59%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.