Goedenacht, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheekrente overzicht

Op het moment dat je een woning aankoopt, sluit je in veel gevallen een hypotheek af bij een geldverstrekker. Over het geleende bedrag betaal je rente. Afhankelijk van de hypotheekvorm kan het zijn dat je ook een deel aflossing per maand betaalt. Dit betekent dus dat de hypotheekrente voor een groot deel bepalend is voor de maandlast die je hebt. Hoe lager de rente, des te lager je maandlast - is vaak de vuistregel. Natuurlijk is dit afhankelijk van de type hypotheek dat je hebt en overige factoren, zoals looptijd en totaal hypotheekbedrag. Daarnaast speelt hypotheekrenteaftrek ook een grote rol. Heb je hier recht op? Dan kan het zijn dat je netto maandlasten een stuk lager zijn. Maar over het algemeen is de hypotheekrente als een belangrijk component van de hypotheek en je totale lasten. 

Ja, ik wil graag de actuele rentestand zien

Nieuwe hypotheek afsluiten tegen de laagste rente?

Ben je aan het oriënteren op de woningmarkt of heb je recent een woning aangekocht en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn met betrekking tot het afsluiten van een hypotheek? Wij berekenen volledig kosteloos wat jij maximaal kunt lenen met de bijbehorende maandlasten. Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatiegesprek.

Hypotheek oversluiten tegen het scherpste tarief?

Heb je een bestaande hypotheek met een hogere rente dan in het bovenstaand overzicht? Dan kan het zijn dat je flink kunt besparen op je maandlasten door de hypotheekrente over te sluiten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij maken een volledig kosteloze oversluitberekening tijdens onze oriëntatiegesprekken, zodat je direct weet waar je aan toe bent. 

Ontdek of jij kunt besparen op je maandlasten

Wat is de verwachte hypotheekrente?

Een terechte vraag om te stellen. Maar je kunt je voorstellen dat het lastig is om te voorspellen hoe lang de historisch lage rentestand aanhoudt. In het verleden waren er momenten dat de rentes - beetje bij beetje - werden verhoogd, maar vervolgens weer gauw werden opgevolgd met verlagingen. Wat een feit is, is dat de rente op dit moment ontzettend laag is en de vraag is hoe lang dit zich aanhoudt. Door alle ophef rondom deze ontwikkeling kan het voor de consument verwarrend zijn: moet ik nu actie ondernemen, of nog even afwachten? Als je in deze periode een woning aankoopt dan profiteer je hier uiteraard van. Als je op dit moment een lopende hypotheek hebt, is het de vraag of hypotheek oversluiten rendabel is. Wellicht heb je een rente die twee, drie, vier of zelfs vijf keer hoger is als de actuele rentestand. Natuurlijk wil je profiteren van de laagst mogelijke rentestand, echter is het lastig te bepalen wanneer dat exacte moment zal plaatsvinden (of wellicht al is geweest). Daarom is het goed om je te laten informeren over de mogelijkheden, zodat je weloverwogen en tijdig een beslissing maken.

Hypotheekrente oversluiten

Heb je op dit moment een bestaande hypotheek? Dan kan het geen kwaad om eens de mogelijkheden te onderzoeken om de hypotheekrente over te sluiten. Je bent nog aan niets gebonden als je de boeterente opvraagt bij je huidige bank. Zodra je deze informatie hebt, kun je hiermee je mogelijkheden laten onderzoeken door een hypotheekadviseur. Op basis van je huidige hypotheek- en inkomensgegevens kan er een oversluitanalyse worden gemaakt waaruit blijkt of oversluiten een rendabele optie is in jouw specifieke situatie. Met de financieel adviseur bekijk je samen verschillende scenario’s en constructies en weeg je verschillende rentevast periodes tegen elkaar af. Waar 10 jaar rentevast de populairste keuze was onder consumenten, zien we nu ook dat veel klanten de keuze maken voor 20 of 30 jaar rentevast. Gezien de lage rentestand is het vastzetten van je hypotheekrente voor een langere periode ook geen vreemde optie. 

Benieuwd wat de lage rente in jouw situatie kan betekenen?

Stap 1. Neem contact met ons op
Stap 2. Plan een gratis gesprek in op een van onze kantoren in Katwijk, Amsterdam, de Drechtsteden, Oss, Tilburg, Valkenswaard of Weert. 
Stap 3. Lust je suiker en melk in je koffie, en een koekje erbij?
Stap 4. Krijg duidelijkheid over jouw mogelijkheden, in begrijpbare taal, geheel vrijblijvend!  Een afspraak bij je thuis of in de avonduren is ook altijd mogelijk. Graag tot ziens!

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Duidelijk advies gekregen, en alles tot het einde goed geregeld! "

Vlad Blinov

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.