Goedemiddag, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Tweede huis kopen voor verhuur

Ben je aan het oriënteren op de woningmarkt voor de aankoop van een tweede woning voor de verhuur, of heb je deze reeds aangekocht? Dan kun je bij ons terecht voor al je vragen omtrent de aanschaf, verhuur en financiering van deze tweede woning (beleggingspand). Vooral als het de eerste keer is dat je een beleggingspand aankoopt begrijpen we dat je met veel vragen zit. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Denk hierbij aan het gebruik van de overwaarde van je huidige woning en de historisch lage hypotheekrente. Daarnaast is het rendement op je spaargeld door de lage spaarrente nihil of zelfs negatief, in tegenstelling tot het rendement wat je behaalt door middel van huurinkomsten. Mede door deze redenen, is de aanschaf van een tweede woning voor verhuur momenteel zéér populair. 

Regels en mogelijkheden voor tweede huis

Er zijn wettelijke regels als het gaat om het verhuren van woningen. Vooral als het de eerste keer is dat je een beleggingspand aankoopt begrijpen we dat je met veel vragen zit. Aan welke regels ben ik gebonden en wat zijn de voor-en nadelen in mijn situatie? Op deze en nog veel meer vragen geven wij antwoord. Aangezien het per situatie afhankelijk is (ophoging eigen woning, aparte beleggingsfinanciering, eventuele huurstromen) beoordelen we elke situatie apart en bekijken we per geval welke regels van toepassing en welke constructies mogelijk zijn. Op die manier benut je alle mogelijke kansen en kan er een optimaal rendement behaald worden. Daarnaast is het belangrijk dat de financiering geen grote last of risico vormt, nu maar ook in de toekomst. Daarom is bekijken wij het totale financiële plaatje en geven we een onafhankelijk advies, passend bij jouw persoonlijke situatie en wensen. 

Rekenvoorbeeld

Je wenst een beleggingspand (tweede huis) aan te kopen en wilt hiervoor de overwaarde van je woning gebruiken. Dit kan al (situatie-afhankelijk) tegen slechts 1,22% voor 10 jaar vast aflossingsvrij. Voor een bedrag van €100.000 bedraagt dit slechts €122,- per maand. Afhankelijk van de regio waarin de woning zicht bevindt, de type woning (appartement, hoekwoning, etc.) en dus de woonoppervlakte en voorzieningen kun je de huurprijs bepalen. Hier zijn tevens regels aan verbonden, de zogeheten puntentelling. Gezien de lage kosten voor de financiering, heb je al snel een flink rendement gecreeërd gezien dat de huurprijzen vaak boven de €800,- liggen en kunnen oplopen tot €1.500,- afhankelijk van de type woning. 

Wat kunnen wij voor je betekenen?

We begeleiden je in het gehele proces bij de aankoop van je tweede woning, denk aan zaken zoals het opstellen van een huurcontract of het herfinancieren van je bestaande portefeuille. Zo heb jij geen omkijken naar deze randzaken en kun je vertrouwen op onze expertise. Met HypothekenUnie behaal jij het gewenste rendement en heb je geen omkijken naar het financieringsproces. Door onze expertise, breed netwerk en samenwerkingen met nagenoeg alle Nederlandse financiers garanderen wij het gewenste rendement. Is er echter niets mogelijk, dan zijn er ook géén (advies)kosten!

Waarom HypothekenUnie? 

 • Transparante werkwijze: 
  Persoonlijk contact, duidelijke afspraken en een daadkrachtige aanpak is waar wij voor staan, zónder 9 tot 5 mentaliteit
 • Van A tot Z:
  Bij ons hoef je nergens naar om te kijken: wij ontzorgen jou van A tot Z, van oriëntatie tot afsluiten.
 • Compleet onafhankelijk:
  Door samenwerkingen met vrijwel álle Nederlandse en een selectie Europese geldverstrekkers, zijn wij in staat een onafhankelijke vergelijking te maken van de producten, voorwaarden en rentes.
 • Laagste rente: 
  Door een compleet overzicht van alle rentetarieven ben jij altijd gegarandeerd van het laagste rentetarief!
 • Succesformule:
  Onze jarenlange ervaring en breed netwerk zorgt voor vele tevreden klanten en een hoge slagingskans. Wij verkopen zelden een “nee”.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een tweede huis?

Wil je graag een tweede huis kopen voor verhuur of ben je net trotse eigenaar? Met onze jarenlange kennis van de markt, persoonlijke benadering en transparante werkwijze voorziet HypothekenUnie jou van een maatwerkadvies. Wij helpen je van oriëntatie, een passende hypotheek afsluiten voor je tweede huis tot het verhuren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in.

 

1

Heb ik recht op hypotheekrenteaftrek voor mijn tweede woning?

2

Kan mijn overwaarde gebruiken om een tweede huis te kopen?

3

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen voor mijn tweede woning?

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Na enkele teleurstellende gesprekken met mijn bank heeft Alex mij en mijn vrouw snel en deskundig geholpen bij het oversluiten van onze hypotheek. Alex heeft snel de complexe situatie van mijn BV, vermogen en inkomen doorgrond en daarop een passende advies opgesteld. De aanvraag bij de geadviseerde bank verliep vervolgens vlot. Alex heeft ons hiermee een top persoonlijk advies verleend. Een volgende keer vragen wij hem beslist weer om ons te adviseren! "

Luuk

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
 • Korte lijnen: korte doorlooptijd
 • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
 • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
 • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.