Goedemiddag, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheek na echtscheiding

Na een echtscheiding zijn er veel zaken die veranderen, zo ook je woonsituatie. Het komt regelmatig voor dat de woning wordt overgenomen door één persoon, waarbij de andere persoon geen eigenaar of schuldenaar meer is van de woning. Of wellicht moeten beiden op zoek gaan naar een nieuw huis. Het afwikkelen van de hypotheek na scheiding is een ingewikkelde zaak. Door de vele mogelijkheden die een hypotheek tegenwoordig biedt, zijn er bij het afwikkelen van de hypotheek na een scheiding vele vragen. 

HypothekenUnie kan je helpen bij alle vragen rondom een hypotheek na de echtscheiding of relatiebeëindiging. We kijken naar jullie persoonlijke situatie en geven daarbij een advies op maat. we vergelijken verschillende banken en geldverstrekkers die jullie het beste aanbod kunnen doen.

Mogelijkheden hypotheek na scheiding

Een scheiding heeft veel invloed op je woonsituatie. Wanneer jullie samen een hypotheek delen, moet er uiteindelijk een beslissing genomen worden over de woning. 

 • Het huis overnemen

Wil je in het huis blijven wonen? Dan kun je ervoor kiezen de hypotheek in je eentje over te nemen. Hierbij geldt over het algemeen (afhankelijk wat er is vastgelegd in het echtscheidingsconvenant) dat je ex-partner recht heeft op de helft van de overwaarde van het koophuis, waardoor je hem of haar zal moeten uitkopen. Het is belangrijk om voorafgaand inzicht te hebben of dit financieel voor jou de juiste keuze is. 

 • Het huis wordt verkocht na echtscheiding

Willen of kunnen beiden niet in de woning blijven wonen? Dan is de enige optie om het huis te verkopen. Het bedrag van de verkoop kan gebruikt worden om de hypotheek af te lossen. Eventuele overwaarde wordt over beide partners verdeeld. 

 • Huis en hypotheek onverdeeld laten

Willen jullie de situatie ongewijzigd laten, dan kunnen ex-partners ervoor kiezen om samen eigenaar te blijven van de koopwoning. Het is belangrijk om hierover goede afspraken te maken en de hulp in te schakelen van een hypotheekadviseur.

 • Nieuwe woning kopen

Ben je net gescheiden en ga je op zoek naar een nieuwe woning? Wanneer je gescheiden bent, moet je dit aangeven bij een hypotheek aanvraag met betrekking tot de fiscale mogelijkheden. Dit heeft een aantal gevolgen voor je hypotheekaanvraag. HypothekenUnie helpt je er graag bij verder.

Hulp van HypothekenUnie

HypothekenUnie heeft veel ervaring met complexe situaties als hypotheken bij scheiding. Bij ons ben je verzekerd van:

 • Advies van een gekwalificeerde en erkende adviseur;
 • Een vergelijking van álle hypotheekaanbieders;
 • Een goede prijs-/kwaliteitverhouding;
 • Ontzorging en goede begeleiding;
 • Nazorg indien nodig;
 • En een persoonlijk advies.

Scheiden en hypotheek: hoe nu verder?

Scheiden is een emotioneel proces, waar je soms wel hulp bij kunt gebruiken. HypothekenUnie helpt je persoonlijk bij alle vragen en advies bij een hypotheek na een scheiding. We bekijken je persoonlijke situatie en gaan op zoek naar de meest geschikte oplossing. Wil je dat alles goed geregeld is en dat je na de scheiding in ieder geval financieel geen zorgen meer hoeft te maken? Neem dan contact op met HypothekenUnie.

1

Kan ik na mijn scheiding in het huis blijven wonen?

2

Wat gebeurt er met spaarhypotheek bij scheiding?

3

Wat als er restschuld overblijft na verkoop van onze woning?

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Heel betrokken en deskundig. Hypotheek is op maat en past bij onze persoonlijke situatie. Vragen werden snel en adequaat beantwoord. Tijd wordt genomen om het advies te bespreken en toe te lichten. "

Dirk van der Plas

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
 • Korte lijnen: korte doorlooptijd
 • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
 • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
 • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.