Goedemiddag, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Dit zijn de hypotheek wijzigingen voor 2023!

2 minuten leestijd

Jaarlijks vinden er weer enkele wijzigingen plaats rondom de regels voor hypotheken. Voor 2023 staan er een aantal veranderingen op de planning die een grote impact zullen hebben. Wij zetten de vier wijzigingen voor je onder elkaar. Toch profiteren van de huidige mogelijkheden? Wij van HypothekenUnie kijken graag met je mee!

Dit zijn de hypotheek wijzigingen voor 2023!

1. Hypotheekrentes stijgen nóg verder

De rente is weer aan het stijgen, wat betekent dat het tijd is om actie te ondernemen als je een hypotheek hebt die binnenkort afloopt. De hogere rente beïnvloedt je maximale uitgavenbudget en kan het verschil maken tussen nu of later kopen, wanneer de prijzen anders zouden kunnen zijn - wacht dus niet af! Onze onafhankelijk hypotheekadviseurs bekijken je persoonlijk situatie en zoeken samen met je de beste oplossing voor jouw vraagstuk. 

2. Nu meer hypotheekmogelijkheden dan in 2023 

Hoeveel geld een huishouden maandelijks kan uitgeven aan hypotheeklasten wordt vastgesteld door Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Als de prijsinflatie aanhoudt kunnen mensen door de stijgende energieprijzen, kosten voor boodschappen en brandstof kosten de maandelijkse woonlasten niet meer opbrengen. Daardoor zullen de leennormen voor hypotheken in 2023 aangepast worden en dalen. 

3. Aftrektarief hypotheekrente verder verlaagd in 2023

De hypotheekrente gaat vanaf 2023 omhoog, met een maximum van 37%. Deze wijziging geldt ook voor alle extra kosten die bij het afsluiten van een lening komen kijken.

4. Nu je verbouwing gunstig financieren, later verwezenlijken

Als je je huis wilt renoveren verduurzamen voor de toekomst, dan is er geen beter moment dan nu. Waarom wachten tot volgend jaar wanneer de rente hoogstwaarschijnlijk weer zal stijgen? Het voordeel van het vroegtijdig afsluiten van een hypotheek is dat wij niet alleen leningen met een lage rente aanbieden, maar ook stortingen in bouwdepots die tot twee jaar na ondertekening geldig zijn!

Profiteer van de huidige mogelijkheden! 

Laat jouw hypotheek dit jaar nog checken! Kom vandaag nog in contact met een van onze onafhankelijke hypotheekadviseurs en ontdek wat uw mogelijkheden en voordelen zijn. Contact opnemen kan telefonisch via 085-8768993 of mail naar info@hypotheken-unie.nl

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Zeer kundig, komt afspraken goed na. Betrouwbaar en kennis van de markt. "

M.

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.