Goedemiddag, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheek regelen: via een bank of onafhankelijke adviseur?

3 minuten leestijd

Je bent van plan om te verhuizen, of misschien nog mooier: je hebt je droomwoning al gevonden. Een van de eerste stappen is het regelen van de hypotheek. Maar bij wie klop je aan? Regel je een hypotheek bij een bank of via een onafhankelijke adviseur? Deze belangrijke keuze is van invloed op het soort advies je krijgt en uiteindelijk ook op je hypotheekproduct. Gezien het feit dat je vaak tientallen jaren verbonden bent aan je hypotheek, is de partij waarmee je in zee gaat niet geheel onbelangrijk. Waar moet je precies op letten? Wij leggen je het graag uit.

Hypotheek regelen: via een bank of onafhankelijke adviseur?

Onafhankelijk advies

Een tussenpersoon is een onafhankelijk adviseur die meerdere partijen en producten vergelijkt om zo tot het beste advies te komen voor jouw persoonlijke situatie. Deze is niet gebonden aan één of enkele partijen en dus kunnen jouw wensen als uitgangspunt dienen voor het advies, zonder beperkingen van de voorwaarden van een bepaalde bank of verzekeraar. Om de meest uitgebreide vergelijkingen te maken dient de tussenpersoon samenwerkingen te hebben met verschillende partijen. Check dit altijd via de website of het dienstverleningsdocument (DVD) om zeker te zijn dat je niet enkel een vergelijking krijgt van een klein aantal partijen. Vraag naar de kosten die verbonden zijn aan het advies, maar ook de nazorg en onderhoud van de hypotheek: kun je dan nog steeds bij de tussenpersoon terecht? Vergeet niet dat je een hypotheek vaak voor tientallen jaren afsluit, de kans is dus groot dat je in deze periode een ander financieel vraagstuk zult hebben.

Hypotheekadvies via een bank

Soms is hypotheekadvies via een bank goedkoper dan via een tussenpersoon. Echter verkoopt de bank vaak enkel eigen producten en krijg je dus geen vergelijking van producten en rentes van andere partijen. Ben je benieuwd naar wat een andere aanbieder kan bieden, dien je dus een nieuwe afspraak te maken bij die betreffende bank om een vergelijking te kunnen maken. Om die vergelijking zelf te maken kan nog best lastig zijn, gezien veel factoren hierbij betrokken zijn (denk aan hypotheekrente, voorwaarden, hypotheekvorm, fiscaal voordeel etc.). Vraag ook bij de bank altijd naar het DVD en de nazorg en onderhoud van je hypotheek: wat zijn hier de mogelijkheden (en eventueel kosten) van?

Ons advies is om altijd met meerdere partijen een oriëntatiegesprek aan te gaan zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Tijdens zo een gesprek weet je vaak of de partij een match is met jouw persoonlijke wensen. Daarna kun je je ervaringen naast elkaar leggen om zo een financiële partner te kiezen. Mocht je een keer aan tafel willen zitten met een van onze adviseurs? Neem gerust contact op voor een gratis gesprek en een heerlijk kopje koffie!

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Hyopthekersunie denkt echt mee en verdiept zich in mijn situatie. Prettig sfeer en deskundig advies. Echt een aanrader! "

M Daamen

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.