Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Onafhankelijk financieel advies

4 minuten leestijd

Je bent aan het oriënteren op de woningmarkt, of je zoekt misschien een concrete partij bij wie je de hypotheek wil afsluiten. Maar bij wie klop je dan aan: een bank of een onafhankelijk adviseur? Wat doet een onafhankelijke adviseur precies en wat is je voordeel hierbij? In de onderstaande animatie leggen wij dit aan je uit. Nieuwsgierig? Lees dan meer informatie in deze blog of neem contact met ons op voor een gratis oriëntatiegesprek.

Bank vs tussenpersoon

Een tussenpersoon is een onafhankelijke adviseur die meerdere hypotheekverstrekkers en -producten vergelijkt om zo tot het beste (hypotheek)advies te komen voor jouw persoonlijke situatie. Deze is niet gebonden aan één of enkele partijen en dus kunnen jouw wensen als uitgangspunt dienen voor het advies, zonder beperkingen van de voorwaarden van een bepaalde bank of verzekeraar. Een bank vergelijkt enkel haar eigen producten en voorziet jou dus niet van een vergelijking van producten en rentes van andere partijen. Terwijl dit je soms heel veel kan schelen, niet enkel in de maandlast door een lagere rente, maar ook door gunstige hypotheekvoorwaarden. Daar tegenover betaal je voor een advies bij de bank vaak juist lagere advieskosten dan bij een tussenpersoon.

Voordeel tussenpersoon

Ondanks de vaak hogere advieskosten die je betaalt voor het advies via een onafhankelijke adviseur, biedt een hypotheek via een tussenpersoon veel voordelen. Door een onafhankelijke vergelijking van verschillende hypotheekverstrekkers krijg je een aanbod met de laagste rente en de gunstigste voorwaarden. Deze rente kan soms tot 1% goedkoper uitvallen. Over een looptijd van tientallen jaren en een hypotheekbedrag welke oploopt in honderdduizenden euro’s kan het voordeel dus flink oplopen. Het hogere adviestarief heb je in sommige gevallen al binnen enkele maanden terugverdiend. Daarnaast is de hypotheek geselecteerd op basis van jouw persoonlijke wensen en situatie en is deze niet beperkt door de keuze in het aanbod.

Laat je goed adviseren

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen als onafhankelijk advieskantoor? Onze eerste gesprekken zijn altijd gratis, neem gerust contact op en we plannen graag een afspraak voor je in. Dit doen wij waar en wanneer het jou uitkomt: avonduren of afspraak bij je thuis is allemaal mogelijk. Graag tot dan!

Plan een gratis oriëntatiegesprek in

Terug naar overzicht

Misschien ook interessant

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Geeft goed en duidelijk advies! Beter geregeld kon het niet:) "

Indy

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.59%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.