Goedemorgen, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheek doorstromers

Ga je je huis verkopen en een nieuw huis kopen? Dan ben je een zogenaamde 'doorstromer'. Voor jou is de hypotheekconstructie van 31 december 2012 van belang, waarmee de nieuwe spelregels voor het de aftrekbaarheid van de hypotheekrente zijn ingegaan. Deze nieuwe regels voor doorstromers kunnen gecompliceerd zijn. Hebben jij of je partner in het verleden meerdere hypotheken gehad? Dan wordt het helemaal interessant.

Voor een onafhankelijk en professioneel hypotheekadvies kun je contact opnemen met een van onze hypotheekadviseurs. We informeren je goed, zodat je geen foute adviezen opvolgt.

Hypotheekvormen voor doorstromers

Welke hypotheek je als doorstromer moet kiezen, is afhankelijk van je situatie. Je komt misschien niet voor elke hypotheekvorm in aanmerking. Heb je je oude hypotheek afgesloten vóór 2013, dan mag je als doorstromer je oude hypotheekvorm houden.

Als je een duurdere woning koopt dan heb je een extra hypotheekonderdeel nodig. Sinds 2013 moet je meteen beginnen met het aflossen van dit extra deel. Is dit het geval, dan kun je alleen nog kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Nieuwe hypotheek met HypothekenUnie

HypothekenUnie helpt je met het doorstromen naar je nieuwe hypotheek. Je kunt bij ons terecht voor advies als je een nieuwe hypotheek wilt afsluiten of je oude hypotheekvorm wilt behouden. We vragen offertes aan bij verschillende geldverstrekkers die bij het beste bij jouw situatie passen.

Daarnaast kunnen we je als doorstromer helpen met de volgende zaken:

  • Overbruggingshypotheek: als je oude woning nog niet verkocht is, maar naar verwachting meer gaat opleveren dan de hoogte van je hypotheek;
  • Verzekeringen: je verzekeringen kun je als doorstromer koppelen aan je nieuwe hypotheek.
  • Meefinanciering restschuld: financier je je restschuld mee in je nieuwe hypotheek, dan is de rente tijdelijk aftrekbaar.

Bij het verkopen van je woning krijg je vaak te maken met het overgangsrecht. Deze term wordt gebruikt voor hypotheken die al bestonden op 31 december 2012. Als je een hypotheek aflost onder het overgangsrecht, dan blijven de oude regels gelden als je in het huidige kalenderjaar of het volgende kalenderjaar een nieuwe hypotheek afsluit. Lees meer over het overgangsrecht hypotheken.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
0.70%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Rick Felen Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt! Ik en mijn vriendin zijn startende ondernemer en toch hebben we een hypotheek kunnen krijgen terwijl zeker 10 andere instanties ons niet eens wilde helpen. "

Anoniem

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
0.70%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.