Goedenacht, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Starterslening

Starters op de woningmarkt verdienen extra steun, vinden burgemeesters en wethouders. Daarom zijn er vanuit de overheid en vanuit verschillende gemeenten initiatieven om starters in de hypotheekmarkt te helpen een huis te kopen. Een van die initiatieven is de starterslening.

De Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) biedt een product dat koopwoningen makkelijker bereikbaar maakt: de Starterslening. Gemeenten in Nederland verstrekken een lening aan starters die de hypotheek nog niet kunnen dragen. Deze is bedoeld om het verschil te overbruggen tussen de kosten van de aankoop van de woning en de maximaal mogelijke lening voor de koper. Het is een aanvullende lening op een reguliere hypotheek. De eerste drie jaar hoeft er nog geen rente over een deel van de lening of aflossing betaald te worden. Na het derde jaar ga je wél rente en aflossing betalen als je inkomen voldoende gestegen is. Mocht dat niet zo zijn kunt je een hertoets aanvragen en dan ga je de maandlasten betalen die op dat moment passen bij je inkomen.

Voorwaarden

De voorwaarden voor een starterslening voor je hypotheek verschillen per gemeente. Bij de meeste gemeenten ligt het maximale bedrag rond de € 30.000,-.

De financiering in totaal

De financiering bestaat uit 2 delen, de normale hypotheek, en als aanvulling de starterslening. De rente moet minstens voor 10 jaar vastgezet worden bij de normale hypotheek en je mag zelf kiezen bij wie je die hypotheek afsluit. De Starterslening moet worden afgesloten bij SVn. De beide leningen samen mogen niet hoger zijn dan 100% van de marktwaarde van de woning. Indien de woning wordt verbouwd, mag ook worden uitgegaan van de marktwaarde ná verbouwing. 

Hulp bij aanvragen starterslening

HypothekenUnie kan jou helpen bij het aanvragen van een starterslening. Wil je meer informatie over de starterslening of wil je graag een adviesgesprek, maak dan een afspraak met een van onze adviseurs of stel meteen je vraag. We komen ook graag bij je langs.

Of bekijk de 10 meestgestelde vragen over de starterslening.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Rick Felen Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Andere kantoren kregen het niet rond, Stefan wel!! Ben bij verschillende tussenpersonen in Weert geweest welke aangaven dat ik mijn huurlasten van 1100 euro per maand wel kon betalen, maar mijn gewenste hypotheeklasten van 500 euro per maand niet. Dit kwam allemaal door 1 slecht jaar in de cijfers en 1 jaar vol investeringen, ***** gaf meteen aan dat het wel haalbaar was. Ze kunnen cijfers bij HypthekersUnie echt lezen en een plan maken voor een ondernemer. Resultaat we besparen nu 600 euro per maand en hebben ook nog kunnen sparren over de bedrijfsvoering. Top Top Top!!! "

Anoniem

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.