Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Wat kost je hypotheek oversluiten?

De hypotheekrente staat historisch laag. Veel huizenbezitters overwegen daarom hun hypotheek over te sluiten. Omdat het verschil tussen de huidige rente en de reeds afgesloten rente zo groot is, kan het – ondanks de boeterente – voordelig zijn om je hypotheek over te sluiten.

Je hypotheek oversluiten is niet altijd gunstig. Dit komt omdat er kosten verbonden zijn aan het oversluiten. Die kosten haal je alleen eruit als het verschil in rente dusdanig groot is.

Hoe duur is oversluiten?

Je kunt een hypotheek niet oversluiten zonder kosten te maken. Het oversluiten van een hypotheek heeft alleen zin als je ze kunt terugverdienen door een lagere maandlast. Als je bij je huidige geldverstrekker een nieuw aanbod vraagt en dit is aantrekkelijk, bespaar je vaak al een deel van de kosten.

De grootste kostenpost bij oversluiten is meestal de boeterente die je moet betalen aan je huidige hypotheekverstrekker. Je hebt namelijk bij het afsluiten getekend om gedurende een bepaalde periode af te lossen. Nu je vervroegd aflost, loopt je hypotheekverstrekker rente mis. Deze rente wil hij compenseren met een boeterente.

Voer hier een boeterente berekening uit >

Andere oversluitkosten zijn:

  • De afsluitkosten van je nieuwe hypotheek.
  • Advies- en bemiddelingskosten
  • Notariskosten
  • NHG-kosten (indien van toepassing)

Welke kosten er zijn staat dus vast, maar hoe duur het oversluiten nu precies is, hangt dus af van de hoogte van je hypotheek, en de hoogte van de boeterente. Voor een berekening van de kosten kun je onze rekenmodule gebruiken. Voor een exacte prijsopgave kun je ook een afspraak met ons inplannen.

Lees ook onze artikelen over...

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.45%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" De adviseur is vakkundig, makkelijk in de omgang en legt de gang van zaken net zo vaak uit tot dat alles in detail duidelijk is. Dit is erg prettig zeker als je minder ervaring hebt in het web van verzekeringen, hypotheken, levensverzekeringen, enz. Daarnaast maakt hij tijd voor zijn klanten, zijn bezoeken aan huis geen probleem, ook niet in de avonduren. Daarnaast is Hypotheken Unie in het bezit van een top team, dat van allen zaken op de hoogte is. Top advies, voor een eerlijke prijs door ervaren en vakkundige medewerkers! "

Joeri

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.45%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.