Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Zzp hypotheek

Je bent zzp’er en wilt graag een hypotheek afsluiten, maar wanneer heb je hier eigenlijk recht op? Als zelfstandig ondernemer zijn de regelingen voor het verkrijgen van een hypotheek namelijk net iets anders. Dit heeft voornamelijk te maken met het wisselende inkomen waar je mee te maken hebt. Hierdoor is het voor hypotheekverstrekkers vaak lastig om je een juist advies over de hoogte van je ondernemingshypotheek te geven. Tevens vragen de meeste hypotheekverstrekkers minimaal drie jaar aantoonbare jaarcijfers. Toch zijn er een aantal uitzonderingen waarbij een hypotheek al vanaf één jaar mogelijk is. Wil je meer te weten komen over je mogelijkheden? Dan zit je bij HypothekenUnie goed!

De beginfase

Na het eerste gratis adviesgesprek gaan wij direct aan de slag met je wensen en behoeften van een ondernemershypotheek. Wij houden hierbij rekening met de eventuele onverwachte afschrijvingen die je inkomsten kunnen beïnvloeden, maar ook je mogelijke andere inkomsten, zoals bijvoorbeeld tantièmes of dividend. Daarnaast bekijken we ook of je recht hebt op een prognosejaar.

De hoogte van je zzp hypotheek

Op basis van je jaarcijfers, eigen geld en situatie bekijken wij wat je maximaal kunt opnemen. Ben je korter dan drie jaar zelfstandig? Dan kunnen wij via een prognosejaar de hoogte van je hypotheek bepalen.

Hoe berekenen wij een prognosejaar?

Hoewel je bij de meeste banken drie jaar opeenvolgende jaarcijfers moet laten zien voor een ondernemershypotheek, is het bij ons - in sommige gevallen - ook al mogelijk vanaf één jaar. Zo wordt het voor beginnende zelfstandige ondernemers steeds makkelijker om een hypotheek aan te vragen. Bij een prognosejaar berekenen wij je gemiddelde nettowinst van het afgelopen jaar. Dit gemiddelde is dan ook bepalend voor de hoogte van je hypotheek. Uiteraard zal de hoogte van je hypotheek veranderen als je samen met je partner een hypotheek afsluit of wanneer je langer dan drie jaar zzp’er bent.

Tips om je voor te bereiden op een ondernemershypotheek

Een hypotheek is een grote verandering in je financiële situatie. Om je hier alvast goed op voor te bereiden, kun je rekening houden met de volgende zaken:

  • Zorg dat je goed verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid
  • Zorg voor voldoende startkapitaal om je hypotheek aan te vullen
  • Als je binnen 10 jaar met pensioen gaat, is het van belang dat je pensioen goed geregeld is. Zo kun je tegen die tijd onbezorgd in je huis blijven wonen.

Ben je nieuwsgierig naar wat je kunt opnemen? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden van een ondernemershypotheek? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.45%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Wij hebben echt een super ervaring met de adviseur. Zelf hebben we er 0.0 verstand van en hij heeft ons werkelijk met alles geholpen! Zeer tevreden "

Nadjany

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.45%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.