Goedemiddag, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Veelgestelde vragen over hypotheek en verbouwing

Al langere tijd de droom om een nieuwe keuken of badkamer te realiseren? Of wellicht het aanbouwen van een overkapping? Het zorgt niet alleen voor meer woongenot maar zal er ook voor zorgen dat je woning in waarde zal stijgen. Om deze verbouwing mogelijk te maken zijn er financiële middelen nodig. Is je huidig spaargeld niet voldoende of wil je je spaargeld voor andere doeleinden gebruiken? Dan kan een bouwdepot een mooie mogelijkheid zijn om je plannen te realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze hypotheekadviseurs denken graag met je mee.

Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot is een aparte rekening gekoppeld aan je hypotheek. Je kunt dit bouwdepot aanvragen voor de eerste aankoop, voor een tweede woning, voor een nieuwbouwwoning of bij het verbouwen van je huidige woning. Afhankelijk van de regels van de hypotheekverstrekker en de omvang van de verbouwing bepaal je samen met de hypotheekadviseurs van HypothekenUnie hoeveel van je hypotheek in een bouwdepot gaat. Na passeren stort de hypotheekadviseur het bedrag in een bouwdepot. Dit kan gebruikt worden voor zowel het verbouwen, verduurzamen of renoveren van je bestaande woning maar ook voor de grond en daarop volgende fases van het bouwproces voor je nieuwbouwwoning.

Kan ik mijn hypotheek verhogen voor een verbouwing?

Een verbouwing kan flink wat geld kosten, de kans is groot je dit geld niet direct beschikbaar hebt. Vaak kun je in dit geval geld lenen van de bank door je huidige hypotheek te verhogen. Dit kan wanneer je overwaarde hebt of als de verbouwing ervoor zorgt dat je woning meer waard wordt. Houd er echter rekening mee dat het verhogen van je hypotheek extra kosten met zich meebrengt, denk bijvoorbeeld aan de notariskosten.

Kan ik een lening afsluiten voor mij verbouwing?

Ja, dat kan. Bij een verbouwing kun je ervoor kiezen om geld te lenen door je hypotheek hiervoor te gebruiken. Een optie is bijvoorbeeld een tweede hypotheek. Een tweede optie is het lenen van geld door bijvoorbeeld een persoonlijke lening af te sluiten. In dit geval ontvang je in één keer het geleende bedrag en dien je dit als lener in vaststaande termijnen terug te betalen.
Met een tweede hypotheek sluit je een extra hypotheek af bovenop je huidige hypotheek. Deze dient ingeschreven te worden bij de notaris wat notariskosten met zich meebrengt. Een tweede hypotheek afsluiten is alleen mogelijk bij je eigen bank.

Wanneer kan ik een verbouwingshypotheek aanvragen?

Of je in aanmerking komt voor een verbouwingshypotheek (een hypotheek om je verbouwing mee te financieren) is afhankelijk van de waarde van je woning. De huidige waarde van de woning moet voldoende zijn of de renovatie moet zorgen voor voldoende waardevermeerdering om de verbouwingshypotheek te kunnen krijgen. Om de marktwaarde aan te kunnen tonen dien je een taxatierapport te laten maken met daarin de huidige waarde en de waarde na de verbouwing.

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden bij jouw verbouwing? Plan een vrijblijvend gesprek in met onze adviseurs.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Rick Felen Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Andere kantoren kregen het niet rond, Stefan wel!! Ben bij verschillende tussenpersonen in Weert geweest welke aangaven dat ik mijn huurlasten van 1100 euro per maand wel kon betalen, maar mijn gewenste hypotheeklasten van 500 euro per maand niet. Dit kwam allemaal door 1 slecht jaar in de cijfers en 1 jaar vol investeringen, ***** gaf meteen aan dat het wel haalbaar was. Ze kunnen cijfers bij HypthekersUnie echt lezen en een plan maken voor een ondernemer. Resultaat we besparen nu 600 euro per maand en hebben ook nog kunnen sparren over de bedrijfsvoering. Top Top Top!!! "

Anoniem

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.