Goedenacht, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Oversluiten zonder boete

Ben je op zoek naar een hypotheek die beter bij je persoonlijke situatie past? Loopt je rentevaste periode af? Of is de hypotheekrente lager dan de rente die je momenteel voor je hypotheek betaalt? Het zijn allemaal redenen om het oversluiten van je hypotheek te overwegen en gunstigere maandlasten te realiseren. Het verkrijgen van deze financiële voordelen gaat wel gepaard met bijkomende kosten, zoals taxatiekosten en een boeterente. In sommige gevallen is een hypotheek oversluiten zonder boete echter mogelijk. Hoe dit precies zit, leggen wij graag aan je uit. Of maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met HypothekenUnie.

Ontdek of jij kunt besparen op je maandlasten

Aflopen rentevaste periode

Bij het oversluiten van je hypotheek rekent een bank in veelal alle gevallen een boeterente (boeterente voor jezelf berekenen). Hierop gelden daarentegen twee uitzonderingen. Een hypotheek oversluiten zonder boete is namelijk mogelijk wanneer je rentevaste periode afloopt. Op het moment dat de einddatum van deze periode bereikt wordt, moet de geldverstrekker jou minimaal drie maanden van te voren een nieuw rentevoorstel doen. Je hebt dan de optie om het bod te accepteren of te kiezen de hypotheek over te sluiten zonder boeterente. Wil je graag een hypotheek oversluiten naar een andere bank? Houd dan rekening met andere bijkomende kosten, zoals hypotheekaktekosten of bemiddelingskosten. 

Daarnaast kun je, als je gaat verhuizen, de hypotheek oversluiten zonder boete. Bij de verkoop van je woning los je de openstaande hypotheeklening direct af, waardoor de openstaande boeterente in de meeste gevallen komt te vervallen. Zo kan een hypotheek oversluiten zonder boeterente tegen een lagere rente tot wel enkele honderden euro's voordeel per maand opleveren.

Is een hypotheek oversluiten met boete slim?

Ben je geïnteresseerd in het oversluiten van je hypotheek, maar is je rentevaste periode niet ten einde? In veel gevallen is het vroegtijdig oversluiten van een hypotheek, zelfs met boete, financieel voordelig. Door de enorm lage rentestand zijn de winsten immers vaak hoger dan de bijkomende kosten. Zo kun je al een hypotheek tegen een rentetarief van 1,05% voor 10 jaar vastzetten. Of een hypotheek oversluiten zonder boeterente of met boete voor jou gunstig is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het is daarom verstandig een berekening te laten maken door HypothekenUnie. Wij geven advies op maat en bekijken welke mogelijkheden voor jou rendabel zijn.

Hypotheek oversluiten zonder boete met HypothekenUnie

Of het nu gaat om een hypotheek oversluiten zonder boeterente, het zoeken van een juiste hypotheek bij een verhuizing of simpelweg de behoefte hebben aan hypotheekconsult; HypothekenUnie helpt je er graag bij. Wij geven als onafhankelijke adviseur persoonlijk advies op maat en gaan op zoek naar de beste hypotheekmogelijkheden passend bij je persoonlijke situatie. Neem contact met ons op en kom eens langs voor een vrijblijvend gesprek. Een afspraak is zo gemaakt!

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Vanaf het eerste oriënterend gesprek t/m het passeren van het huis heeft HypothekenUnie (m.n. Pieter & Mandy) mij prima geholpen, het juiste voorstel gedaan en daar waar nodig gecommuniceerd met de hypotheekverstrekker en notaris. Ook na de overdracht heb ik kunnen rekenen op het deskundige advies daar waar nodig. Al met al een prettig contact met de HypothekenUnie. Bedankt! "

J. de Lang

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.