Goedenacht, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Veelgestelde vragen hypotheek na scheiding

Als jullie uit elkaar gaan, zullen er veel zaken geregeld moeten worden. Zo zal er ook een beslissing moeten worden gemaakt over de hypotheek. Wij helpen je op weg en tonen je de veelgestelde vragen rondom een hypotheek bij een scheiding. Wil je graag persoonlijk geholpen worden? Dan staan de hypotheekadviseurs van HypothekenUnie voor je klaar. Neem contact met ons op!

Wat te doen met een hypotheek bij een scheiding?

Wat er met de hypotheek gaat gebeuren na jullie scheiding is afhankelijk van jullie persoonlijke situatie en wensen. Staat de hypotheek op beide namen? Dan kunnen jullie er bijvoorbeeld voor kiezen om het koophuis te verkopen of de hypotheek op de naam te zetten van degene die in de woning blijft wonen. HypothekenUnie legt je graag alle mogelijkheden uit en bekijkt welke oplossing het beste past is jouw situatie.

Kan ik na de scheiding de hypotheek overnemen?

Staat de hypotheek nu op de naam van jou en je jouw partner? En wil je graag na de scheiding in je woning blijven wonen. Het is mogelijk om de huidige hypotheek over te nemen. In de meeste gevallen heeft de ex-partner recht op de helft van de overwaarde van het huis. Je zal dit deel aan je ex-partner moeten uitbetalen. De afspraken die in het echtscheidingsconvenant of ander juridisch document staan vastgesteld, spelen bij het hypotheek overnemen een belangrijke rol. De adviseurs van HypothekenUnie staan graag voor je klaar om je financiën in je nieuwe situatie inzichtelijk te maken.

Hoe verdelen we de overwaarde na de scheiding?

Er is sprake van een overwaarde wanneer de marktwaarde van je koopwoning hoger is dan je hypotheek. Wanneer jullie na de scheiding samen het huis verkopen blijft er dus een winstbedrag over. Dit bedrag zal in de meeste gevallen in gelijke verhouding worden verdeeld. Als één van jullie in het huis blijft wonen, is de andere partner verplicht het deel van de overwaarde die voor de ander is af te kopen. In veel gevallen gaat het hierbij om de helft van de overwaarde. Het is dan belangrijk dat de koopwoning opnieuw getaxeerd wordt, om zo de actuele waarde in kaart te brengen. Wil je voor het afkopen niet je spaargeld gebruiken? Dan kun je hiervoor een nieuw hypotheek voor afsluiten.

Ik blijf in het huis wonen. Kan ik de hypotheek na de scheiding oversluiten?

Wanneer de hypotheek na het scheiden op je naam komt te staan, kun je de hypotheek oversluiten. Is er sprake van een rentevaste periode? Dan zul je bij het oversluiten een boeterente moeten betalen. Wij bekijken graag of een hypotheek oversluiten in jouw situatie loont. 

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Top adviseur en zeer professioneel. Hij staat altijd klaar om je te helpen. Ik beveel hem iedereen aan. "

Dhara Kamal

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.