Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Veelgestelde vragen hypotheek ophogen

Wilt u graag gaan verbouwen? Bent u van plan een grote uitgave te doen? Of wilt u de hypotheek van uw (ex)-partner overnemen? Als u overwaarde heeft op uw huis, kan u hypotheek verhogen om extra geld te besteden. HypothekenUnie beantwoordt de veelgestelde vragen over het hypotheek ophogen. Is je vraag niet beantwoord? Neem contact met ons op! Wij beantwoorden al je vragen.

Kan ik mijn hypotheek ophogen?

Het verhogen van de hypotheek is alleen mogelijk als je een overwaarde hebt op je huis. Deze overwaarde op je woning kun je investeren in verschillende zaken. Denk aan de aankoop van een tweede huis, een verbouwing maar ook de aanschaf van producten, zoals een nieuwe auto. Wil je graag alle mogelijkheden weten bij het verhogen van een hypotheek? Plan direct een afspraak in!

Ik ga verbouwen, is het gunstig om mijn hypotheek te verhogen of eigen spaargeld te gebruiken?

Als je woning voldoende overwaarde heeft, kun je de waarde gebruiken om een verbouwing te bekostigen. Hierdoor hoef jij je eigen spaargeld niet in te zetten en blijft het vrijwel ongeschonden. Houd er echter rekening mee dat het ophogen van je hypotheek gepaard gaat met bijkomende kosten, zoals notariskosten. In veel gevallen zijn deze wel fiscaal aftrekbaar.

Is een hypotheek ophogen gunstiger dan hypotheek oversluiten?

Bij een verbouwing heb je de keuze op je hypotheek te verhogen of je hypotheek te oversluiten. Een hypotheek oversluiten kan interessant zijn wanneer het loont om tegen een nieuw rentetarief je hypotheek af te sluiten. Bij het oversluiten betaal je altijd een boeterente. Het is daarom belangrijk om vast te stellen of de boeterente en de voordelen van het oversluiten opwegen tegen je huidige situatie. Afhankelijk van de boeterente kan een hypotheek ophogen voordeliger zijn. De hypotheekadviseurs van HypothekenUnie bekijken graag samen met je jouw situatie en adviseren je over de mogelijkheden.

Waarmee moet ik rekening houden bij het ophogen van mijn hypotheek?

Bij een hypotheek ophogen zijn kosten aan verbonden. Je betaalt onder andere afhandelingskosten en eventueel bijkomende kosten, zoals advieskosten, taxatiekosten of notariskosten. Bovendien kun je een hypotheek verhogen met maximaal 100% waarde van je woning. Wanneer je gaat verbouwen is het verstandig te informeren naar hypotheekrenteaftrek. Onder bepaalde voorwaarden kun je hier immers in aanmerking voor komen.
 

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.59%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Rick Felen Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Voor aankoop van onze nieuwe woning hebben we bij hypotheek advies ingewonnen bij HypothekenUnie. Er werden ons diverse opties voorgelegd en uiteraard ook gekeken of deze in onze financiële situatie paste. Ze gaven ons een goed advies en konden onze vragen tot volle tevredenheid beantwoorden. Ook iets langer open blijven dan sluitingstijd vond men niet erg. Vandaar dat wij onze hypotheek en alle bijbehorende zaken, zoals de overbruggingshypotheek en een bankgarantie, door HypothekenUnie hebben laten regelen. Totaal geen spijt van en voor ieder hartelijk aan te bevelen. Dank Cindy, Patricia en Nadia voor de geweldige ondersteuning in een tijd voor twijfel. "

Ronald Kuijpers

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.59%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.