Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Veelgestelde vragen tweede woning kopen

Wil je graag een tweede woning kopen en wil je daarvoor een hypotheek afsluiten? Dan zullen zaken net iets anders zijn dan de aankoop van je eerste huis. Wij helpen je op weg met de veelgestelde vragen over de aankoop van een tweede woning. Of plan direct een vrijblijvend advies gesprek in bij HypothekenUnie!

Hoeveel hypotheek tweede woning?

Een hypotheek aanvragen voor een tweede huis is vaak beperkter dan de aanvraag voor een eerste huis. Logischerwijs zijn banken terughoudender een financiering te verstrekken, met het risico dat het niet kan worden betaald. Hoeveel geld je kunt lenen voor je tweede huis verschilt per bank en je financiële situatie. Vaak ligt het maximum tussen de 60 tot 80 procent van de woningwaarde. Het overige bedrag dien je met eigen geld te financieren.

Wat zijn de kosten bij de aankoop van een tweede woning?

De kosten die gepaard gaan bij de aankoop van een tweede woning zijn vergelijkbaar met de kosten bij een eerste woning. Houd onder andere rekening met kosten voor de taxatie, de makelaar, notaris en de overdrachtsbelasting. Ook zul je de kosten koper moeten betalen.

Kan ik een tweede huis kopen om te verhuren?

Wanneer je over voldoende eigen vermogen beschikt en in het bezit bent van een eerste koopwoning, dan kan het interessant zijn om een tweede huis aan te schaffen om te verhuren. Door de verhuur kun je namelijk een hoger rendement behalen dan bijvoorbeeld je spaargeld vergroten. Een tweede huis kopen voor verhuur gaat wel gepaard met een aantal regels. HypothekenUnie informeert je er graag over.

Kan ik mijn overwaarde gebruiken bij een tweede huis kopen?

Het is mogelijk om je tweede huis gedeeltelijk of volledig te financieren met je overwaarde. Veelal wordt je huidige hypotheek met je overwaarde verhoogt, waarmee het tweede huis kan worden bekostigd. De financieel adviseurs van HypothekenUnie berekenen graag wat de mogelijkheden in jouw situatie zijn bij de aankoop van een tweede huis. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in!

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.59%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Rick Felen Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Voor een snelle hypotheekaanvraag, waarbij toch goed over alle zaken is nagedacht moet je echt bij HypothekenUnie zijn. "

Mika Max

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.59%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.