Goedenacht, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Veelgestelde vragen verhuisregeling hypotheekrente

Bij de aankoop van een nieuw woning heb je de keuze om je huidige hypotheek af te lossen of een nieuwe hypotheek af te sluiten.Maar je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de verhuisregeling. HypotheekUnie beantwoordt de veelgestelde vragen over de verhuisregeling van je hypotheekrente.

Wat is de verhuisregeling hypotheek?

Het meeverhuizen van je hypotheek naar je nieuwe woning wordt ook wel de verhuisregeling of meeneemregeling genoemd. Deze regeling geeft je de mogelijkheid om je huidige hypotheek mee te nemen naar je nieuwe huis tegen dezelfde voorwaarden. Doordat de hypotheekrente constant varieert kan dit heel aantrekkelijk zijn wanneer je de gunstige rente in jouw huidige hypotheek voor een langere tijd vastgezet hebt. Echter ben je niet verplicht om je huidige hypotheek mee te nemen. Wanneer de actuele rente voorwaarden en tarieven voordeliger zijn dan die van je huidige hypotheek kan het verstandiger zijn om je oude hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek af te sluiten. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Wij van Hypotheken Unie helpen je graag verder!

Hoe zit het met de verhuisregeling bij het aanschaffen van een duurdere woning? 

Wanneer je gaat verhuizen naar een duurdere woning is je oude hypotheek niet voldoende om je nieuwe woning mee te financieren. In dit geval dien je een nieuwe hypotheek af te sluiten voor het hogere bedrag. Dit deel kun je niet meefinancieren met de voorwaarden van je huidige hypotheek. Om voor de hypotheekrenteaftrek in aanmerking te komen dient het verhoogde deel een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek te zijn. De huidige hypotheek mag wel zijn bestaande hypotheekvorm behouden. Het meenemen van je huidige hypotheek is alleen mogelijk wanneer je bij dezelfde bank je woning financiert als waar je de huidige hypotheek hebt afgesloten. 

Wanneer kan ik geen gebruik maken van de meeneemregeling? 

Het is niet altijd mogelijk of gunstig om gebruik te maken van de verhuisregeling. Over het algemeen is deze regeling voordelig wanneer de rentekosten voor de resterende looptijd lager zijn dan de nieuwe rentekosten en de resterende renteperiode en de eenmalige afsluit- en notariskosten. Bij voldoende uitleentermijn en voldoende renteverschil is het afsluiten van een nieuwe hypotheek soms een betere oplossing. 

Wanneer je oude hypotheek een aflossingsvrije lening is, kun je deze niet altijd volledig verlengen en tegen dezelfde voorwaarden verhuizen. Volgens de nieuwe regels mag maximaal 50% van de marktwaarde van de nieuwe woning renteloos worden gefinancierd. Dit betekent dat je slechts de helft van de marktwaarde van je nieuwe woning rentevrij kunt houden. Voor het restant van de hypotheek dien je een andere vorm van aflosverplichting aan te houden. Echter zorgt dit er wel voor dat je de hypotheekrente kunt aftrekken van de belasting. 

Benieuwd wat voor jou de beste keuze is? Neem contact met ons op. Onze hypotheekadviseurs kijken graag met je mee.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Rick Felen Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" De adviseur werkt snel en accuraat en is in staat je het gevoelt je geven dat hij alleen met jouw zaak bezig is. "

Anoniem

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.



Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.