Goedenacht, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheek oversluiten naar andere bank

Ben je op zoek naar een andere hypotheekvorm? Of wil graag je maandlasten verlagen? Dan is een hypotheek oversluiten het overwegen waard. Een andere hypotheek nemen kun je doen bij dezelfde bank of door over te stappen naar een nieuwe bank. Een hypotheek oversluiten naar een andere bank biedt vaak meer keuze en levert meerdere voordelen op de langere termijn. Wij, van HypothekenUnie, leggen je er graag meer over uit in een vrijblijvend gesprek.

Hypotheek oversluiten met boete

Een hypotheek oversluiten betekent dat je afscheid neemt van je huidige hypotheek en een nieuwe hypotheek afsluit. Is de rentevaste periode van je hypotheek op het moment van oversluiten niet afgelopen? Dan loopt de bank door je overstap inkomsten mis en willen zij dit graag compenseren. Bij het hypotheek oversluiten betaal je daarom doorgaans vaak een boeterente. Dit geldt zowel bij een hypotheek oversluiten naar een andere bank als wanneer je bij dezelfde bank blijft. Er gelden twee uitzonderingen op deze boeterente. Wanneer dat je rentevaste periode afloopt, kun je zonder boete een nieuwe hypotheek kiezen. De bank is verplicht minimaal drie maanden voor het einde van dit termijn een nieuw voorstel doen. Op dat moment kun je beslissen het voorstel te accepteren of een hypotheek oversluiten bij een andere bank. Ook als je gaat verhuizen hoeft er geen boete betaald te worden.

Waarom hypotheek oversluiten bij andere bank?

Ondanks de boete is een hypotheek oversluiten bij een andere bank in veel gevallen tóch financieel voordelig. Dit heeft allereerst te maken met de historisch lage rentestand. Zo sluit je eenvoudig een hypotheek af met een vaste rente onder de 1% over een periode van 20 of 30 jaar. Wanneer de rente in de toekomst zal stijgen, zullen je lasten gedurende de gehele periode laag blijven. Zit je (op het moment) bij een dure hypotheekverstrekker? Dan kan een hypotheek oversluiten naar een andere bank nóg voordeliger zijn. Aangezien banken verschillende rentetarieven hanteren, heb je bij het oversluiten een ruimere keuze aan hypotheekvormen met een laag rentepercentage. Zo biedt het oversluiten van een hypotheek naar een andere bank flinke voordelen op de lange termijn.

Is een hypotheek oversluiten iets voor mij?

Het ontvangen van lagere maandlasten, extra geld voor een verbouwing of het ten einde lopen van de rentevaste periode; het zijn goede redenen voor een hypotheek oversluiten bij een andere bank. Of deze overstap jou daadwerkelijk financieel voordeel oplevert, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. HypothekenUnie helpt je graag bij het berekenen van de kosten bij een nieuwe hypotheek. Wij geven je advies op maat en vertellen of het oversluiten voor jou gunstig is. 

Hypotheek oversluiten bij HypothekenUnie

Klinkt een hypotheek oversluiten naar een andere bank voor jou interessant? HypothekenUnie biedt als onafhankelijke tussenpersoon transparant advies en helpt je bij het vinden van een hypotheek, passend bij je persoonlijke situatie. Neem contact met ons op. In een vrijblijvend en gratis gesprek vertellen we je graag alle mogelijkheden. Een afspraak maken is heel eenvoudig:

1. Neem contact met ons op via de chat, telefoon of mail
2. Plan een gratis gesprek in op een van onze kantoren in Amsterdam, Tilburg, Oss, Katwijk, de Drechtsteden, Valkenswaard of Weert. 
3. Lust je een koekje bij de koffie?
4. Krijg vrijblijvend persoonlijk én helder advies over alle hypotheken.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Rick Felen Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Zeer kundige en betrokken hypotheekadviseur! Punctueel, geduldig en erg goed in de communicatie. "

Rick

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.