Goedemiddag, wij zijn vandaag geopend van 8:30 - 17:30

Hypotheekvormen

Heb je een koophuis op het oog? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een bijpassende hypotheek. Er zijn verschillende hypotheekvormen waaruit je kan kiezen. Daarentegen zijn niet alle soorten hypotheken geschikt voor jouw specifieke situatie. Het is dus belangrijk om je goed te oriënteren en alle hypotheekvormen op een rijtje te zetten. Wil je weten welke soort hypotheek het beste bij je past? Ontdek het hier.

Ontdek of jij kunt besparen op je maandlasten

Annuïteitenhypotheek

Als je een hypotheek gaat afsluiten, kan je kiezen uit de hypotheekvormen annuïteit en lineair. Bij een annuïteitenhypotheek wordt er, naast het betalen van rente, gedurende de looptijd ook een vast bedrag per maand afgelost. Zo is de hypotheek na de looptijd in zijn geheel afbetaald. De annuïteitenhypotheek is hiermee de meest gekozen hypotheekvorm van deze tijd.

Hoe werkt het precies? Bij een annuïteitenhypotheek wordt er gedurende de looptijd een bedrag afgelost op basis van annuïteit. Dit is een maandelijks bedrag dat bestaat uit een stuk rente en een stuk aflossing. De annuïteit zal de gehele looptijd gelijk blijven, mits de hypotheekrente niet wijzigt. Hierbij geldt wel dat de verhouding tussen de rente en het deel dat je aflost tijdens de looptijd veranderd. Zo betaal je bij het afsluiten van dit soort hypotheek in eerste instantie meer rente en weinig aflossing, aangezien de hypotheeksom nog hoog is. Naarmate er meer is afgelost, zal het resterende aflossingsbedrag lager zijn, waardoor hier minder rente over betaald moet worden. Je betaalt aan het einde van de loop dan ook meer aflossing en slechts een klein deel rente.

Lineaire hypotheek

Bij de keuze uit hypotheeksoorten kan je ook kiezen voor een lineaire hypotheek. In tegenstelling tot een annuïteitenhypotheek, wordt er bij een lineaire hypotheek de gehele looptijd elke maand hetzelfde bedrag afgelost. Hoeveel je precies aflost, is afhankelijk van de hypotheeksom en de looptijd van de hypotheek.

Een lineaire hypotheek is dus een soort hypotheek waar je gelijkmatig aflost. De hypotheekschuld neemt iedere maand af en hierdoor zal de hypotheekrente ook gelijkmatig verminderen. Immers wordt de rente betaald over de resterende hypotheek. Aangezien de hypotheeksom steeds kleiner wordt, zal je gedurende de looptijd steeds minder rente betalen. Dit betekent dat je bij het afsluiten van de lineaire hypotheek meer kan genieten van fiscale voordelen door de renteaftrek, dan dat dit aan het eind van de looptijd mogelijk is.

Welk soort hypotheek past bij mij?

Op de vraag welke soort hypotheek de beste keuze is, is geen eenduidig antwoord op de geven. Elke klant is immers anders en de juiste hypotheek moet daarom per situatie bekeken worden. Zo wordt er op basis van het inkomen, het type woning en de toekomstplannen bekeken welke hypotheekvorm het beste aansluit op jouw situatie. We schetsen graag alle mogelijkheden voor je in een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek. Zo krijg je een goed en duidelijk beeld van alle hypotheeksoorten en kan je een weloverwogen keuze maken.

Hypotheek oversluiten

Heb je een oude hypotheek vóór 2017 of sta je op het punt te verhuizen? Het is dan in veel gevallen aantrekkelijk om, zelfs met boeterente, je huidige hypotheek te oversluiten. Dit komt door de historische lage rente, waardoor je tegen een gunstig tarief een nieuwe hypotheekvorm afsluit. Zo kan het oversluiten van je aflossingsvrije hypotheek of spaarhypotheek tot wel enkele honderden euro's voordeel per maand opleveren. Is oversluiten iets voor jou? Per huishouden en per hypotheek moet er berekend worden of oversluiten daadwerkelijk rendabel is. HypothekenUnie helpt je er graag bij.

Benieuwd naar alle hypotheekmogelijkheden?

Wil je graag persoonlijk advies over welk soort hypotheek bij je situatie past? HypothekenUnie bekijkt als onafhankelijke adviseur alle mogelijkheden en gaat samen met je op zoek naar de beste hypotheekvorm. Kom eens vrijblijvend en gratis langs. Een afspraak maken is heel eenvoudig:

1. Neem contact met ons op via de chat, telefoon of mail
2. Plan een gratis gesprek in op een van onze kantoren in Katwijk, Amsterdam, de Drechtsteden, Oss, Tilburg, Valkenswaard of Weert. 
3. Lust je een kop koffie met een koekje erbij?
4. Krijg geheel vrijblijvend persoonlijk en duidelijk advies over alle hypotheekvormen.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.71%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Pascal Vrijenhoek Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Wij hebben de begeleiding van Jaco als zeer prettig ervaren bij de financiering van ons nieuwe huis. Zeer duidelijke uitleg over de te nemen stappen en vooral goed en snel bereikbaar voor vragen. Nogmaals bedankt voor de goede zorgen. "

Elyse Klootwijk

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.71%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.