Goedemiddag, wij zijn maandag weer geopend van 8:30 - 17:30

Veelgestelde vragen ondernemershypotheek

Je bent ondernemer en wilt graag een hypotheek aanvragen. Er zijn verschillende zaken waar je als zzp ‘er of ondernemer op moeten letten wanneer je in aanmerking wilt komen voor een hypotheek. Wij helpen je erbij en beantwoorden veelgestelde vragen over een ondernemershypotheek. Is jouw vraag niet beantwoord? De adviseurs van HypothekenUnie helpen je er graag bij. Neem contact met ons op!

Kan ik als startende ondernemer een hypotheek krijgen?

Ja, het is mogelijk om als startende ondernemer een hypotheek te krijgen. Om in aanmerking te komen voor een ondernemershypotheek is het wel belangrijk dat je minimaal 1 jaar ondernemer bent. Wil je graag je hypotheek berekenen? HypothekenUnie helpt je er graag bij!

Is een hypotheek voor ondernemers anders dan voor niet-ondernemers?

Nee. Een hypotheek wordt op dezelfde manier berekend voor ondernemers als niet ondernemers. Het is wel mogelijk dat je in sommige situaties als ondernemer of zzp’er rekening rekening moet houden met een hogere hypotheekrente. Wanneer je een vrijblijvende hypotheekaanvraag doet ontvang je een offerte op maat met de hypotheek die het meest geschikt is jouw situatie.

Hoeveel kan ik maximaal lenen als ondernemer?

Hoeveel je als ondernemer kunt lenen voor je hypotheek is afhankelijk van jouw situatie. De hoogte van je hypotheek wordt bepaald aan de hand van je inkomen. Als ondernemer wordt het vaststellen van je inkomen wel anders gedaan dan iemand die bij een werkgever in loondienst is. In plaats van naar je huidige situatie te kijken, bekijken hypotheekverstrekkers naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar. Bereken eenvoudig je maximale hypotheek met onze rekentool. Ben je een startende ondernemer? Dan is het alsnog mogelijk een hypotheek aan te vragen. Vraag onze adviseurs voor hulp!

Welke documenten heb ik nodig om een hypotheek af te sluiten?

Het is verstandig om zo snel mogelijk alle documenten te verzamelen die nodig zijn bij het aanvragen van een hypotheek. Er zijn enkele documenten die altijd vereist zijn bij een hypotheekaanvraag. Afhankelijk van je situatie kunnen er nog aanvullende documenten vereist zijn. Om je inkomen te bepalen hebben we minimaal de volgende informatie van jou nodig:

  • De jaarcijfers van je onderneming over de afgelopen 3 jaar*;
  • De aangifte inkomstenbelasting over de afgelopen 3 jaar;
  • Een actueel uittreksel van de KvK.

Onze adviseurs bespreken in een persoonlijk gesprek graag met je welke andere gegevens vereist zijn.

*Ben je een startende ondernemer en ben je minimaal 1 jaar geregistreerd als ondernemer? Dan vragen we je jaarcijfers van het eerste en eventueel tweede jaar mee te nemen.

Ik ben een startende ondernemer zonder jaarcijfers, kan ik wel een hypotheek krijgen?

Ja je kunt als startende ondernemer een hypotheek krijgen. Een ondernemershypotheek wordt doorgaans berekend door het inkomen van de laatste drie jaar te bekijken. Gelukkig zijn de eisen van geldverstrekkers de afgelopen jaren versoepeld. Hierdoor kun je ook als startende ondernemer in aanmerking komen voor een hypotheek. Hierbij geldt wel als minimale eis dat je minimaal 1 jaar actief bent als ondernemer.

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente?

Laagste rente
3.59%

Grootste aanbod financiers Onafhankelijk aanbod Altijd een gratis oriëntatiegesprek Persoonlijk advies Incl. hypotheek afsluiten & nazorg

Meer informatie?
Rick Felen Financieel adviseur Bel mij terug webcare@hypotheken-unie.nl 085-8768993 Direct afspraak maken

Klanten geven ons gemiddeld

( 5 / 5 )

" Super goed en snel geholpen. "

Alltracks

Bekijk alle ervaringen

Wij vergelijken alle geldverstrekkers

Volledig onafhankelijk en transparant. Onze adviseurs houden de rentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek tegen de beste voorwaarden?

Vrijblijvend contact aanvragen
Obvion
Hypotrust


Kosteloos een hypotheekberekening ontvangen?

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om een woning aan te kopen of jouw huidige hypotheekrente over te sluiten?

Stap 1
Stap 1

Vul het aanvraagformulier in & probeer je situatie via het adviesveld juist te omschrijven.

Stap 2
Stap 2

Een hypotheekadviseur neemt contact met je op.

Stap 3
Stap 3

In een kort telefonisch overleg worden de mogelijkheden in beeld gebracht waarna ook eventueel een gratis oriëntatiegesprek ingepland kan worden.

Stap 4
Stap 4

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod en een vergelijking van alle hypotheekaanbieders binnen Nederland.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijken wij álle hypotheekaanbieders

Uit honderden hypotheken selecteren we samen met jou de aanbieder die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens regelen wij alles rondom het afsluiten van je hypotheek. Kortom: we ontzorgen je compleet in dit proces.

Hypotheken vergelijken loont
Bron: Consumentenbond
  • Korte lijnen: korte doorlooptijd
  • Maatwerk: niet enkel op basis van je huidige situatie maar ook gericht op de toekomst
  • Laagdrempelig: contact via telefoon, livechat, mail & WhatsApp
  • Efficiënt maar effectief: grote slagingskans

Begin hier je aanvraag

Ik ben geen robot & Ik ben op de hoogte van en ga akkoord met het privacy beleid.Vrijblijvend contact

Bij onafhankelijke hypotheekadviseur HypothekenUnie vind je een schat aan ervaring, kennis en deskundigheid. Wij bemiddelen tussen jou en de vele geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je verzekerd van onafhankelijk advies.

Vrijblijvend contact aanvragen

Laagste rentepercentages

Onze hypotheekadviseurs houden de hypotheekrentes dagelijks scherp in de gaten. Ook een hypotheek met de laagste rente? Bekijk de actuele hypotheekrentes.

Laagste rente
3.59%
Alles over de laagste rentes

Direct persoonlijk contact

Wij zijn vandaag open van 8:30 - 17:30
Bekijk alle openingstijden

Contact
HypothekenUnie is als financieel dienstverlener ingeschreven bij het AFM register onder vermelding van HypothekenUnie B.V. KVK 67031145 met AFM vergunningnummer 12044671.